Hos Nima är det enklare att ladda din elbil

Från sajten:
image

Nima är en ny laddoperatör som än så länge finns på tre platser i Sverige – unikt är att det skall både vara snabbt, enkelt och billigt.

Denna artikel är skriven i samarbete med Ladda.ac – hitta bästa laddboxen för dig och din elbil.

När det kommer till laddoperatörer så slår de ibland knut på sig själva i olika komplicerade app-förfarande, dessutom är priserna upp emot 6 kr per kWh just nu.

Nima satsar först och främst på enkel kortbetalning. Blippa kortet, slå in pinkoden, och sedan är det bara att börja ladda. Vidare har de tung fordonstrafik som målgrupp och därmed så ger laddarna mellan 300 och 400 kW som maxeffekt. Slutligen tar de just nu 4,5 kr per kWh vilket är bland de lägsta i landet.

Till detta har de en utbyggnadstakt som heter duga med över 50 planerade snabbladdare i centrala delarna av Stockholm. Även Malmö får Nima-laddare och så även en rad platser däremellan.

Just nu finns Nima i Vä längs E22:an strax utanför Kristianstad. I Skillingaryd längs E4:an söder om Jönköping samt i Munkedal längs E6:an norr om Göteborg. Du hittar en laddkarta via Nimas webbsida eller Chargefinder.

För bra för att vara sant? Just kortbetalning är något som kommer bli lagkrav framöver och redan nu är det krav för vissa bidrag. Hög effekt är något som alla kan få så länge det finns tillgängligt i nätet där laddplatsen byggs – men huruvida de kan behålla det relativt låga priset är något som framtiden får utvisa. Kanske är det så enkelt att ju enklare det är att ladda, ju mindre support-personal krävs och därmed finns det en hel del att spara där.

Denna artikel är skriven i samarbete med Ladda.ac – hitta bästa laddboxen för dig och din elbil.

1 gillning

Från sajten:


Från att det varit naturligt att öppna snabbladdare längs motorvägarna är det nu dags att bygga stationer inne i städerna.

Laddoperatören Nima har nyligen startat igång fyra laddpunkter på Kungsholmen och åtta ut mot Djurgården i Diplomatstaden.

Till det kommer det ytterligare över 40 laddpunkter runt om i Stockholm. En laddare har två laddpunkter. Kortbetalning eller AutoCharge gäller. Inga QR-koder eller appar behövs. Priset är för närvarande 4,5 kr per kWh.

Vidare kommer det snart öppna totalt 40 laddpunkter i östra Malmö längs Sallerupsvägen på två separata platser.

Sedan tidigare finns Nima utanför Kristianstad längs E22:an, i Munkedal norr om Göteborg längs E6:an samt söder om Jönköping längs E4:an i Skillingaryd.

1 gillning

Bra! Mera mera!