Hem-appen långsam?

Jag har kopplat in min första smarta pryl i hemappen. En fråga, är appen hos er seg? Om jag öppnar appen så tar det ett tag innan jag kommer åt min pryl. Det står uppdaterar på “brickan” i appen och den är grå ganska länge. Länge ska läsas som minst två sekunder.

Nej det är den inte. På macOS tar det lite längre tid att läsa in statusen men det handlar om små marginaler.

Ja jag har märkt de på 4G nätet

Samma här!

Har faktiskt också märkt av detta, gissar att det är ännu en iOS 13 “feature”.

1 gillning

Den var snabbare tidigare alltså? Som det är nu är det ju värdelöst. Jag kommer in i ett mörkt rum. Först ska telefonen öppnas. Hemappen lokaliseras och öppnas. Då ska den tänka ett litet tag för att man ska kunna trycka på brickan så att lampan tänds. De första momenten är ju ganska självklara, men väntan på att appen och dess brickor ska uppdatera är ju rena stenåldern. Så långt ifrån ett SMART hem man kan komma.

Så är inte mitt. Men på distans tar det väl en sekund.

Sex sekunder tog det för mig på full 4G att få upp status på lamporna. Har gått betydligt snabbare innan.

Kollade nu och det tar 5-6 sekunder för mig. Är hemma och kör på Wi-Fi.

Jag trodde inte jag hade detta problem, men när jag testar så har jag det, dock bara på telenätet (alltså wifi är problemfritt). Precis som Severyd verkar ha det. Jag kör senaste public beta av iOS.

1 gillning

Tar 1-2 sekunder här med över 4g. Wifi är problemfritt

2 gillningar

Vet inte vad de va som gjorde det igår, men igår uppdaterade jag min telefon till senaste betan ios 13.3 beta 2… Jag plocka även bort mina 2st symfonisk högtalare ur mitt sonos system… Sedan imorse öppnade jag Hem appen på bussen, och de tog runt 1 sekund att uppdatera… :man_shrugging:

Jag uppdaterade också till PB beta 2 på telefonen men har tyvärr fortfarande 6 sek på 4G. Undrar om det snarare kan att ha att göra med Apple TV:n…?