Harmony OS har nu 100 miljoner användare

Från sajten:
image

I bråket mellan USA och Kina var en konsekvenserna att Huawei inte fick lov att använda det mobila operativsystemet Android.

Huawei gjorde det enda möjliga och skapade sitt egna operativsystem. Operativsystemet fick en trög start med avsaknad av många appar vi var vana vid och Huaweis telefoner fick bottenbetyg på grund av avsaknaden av appar. Harmony OS 2 lanserades 2 juni och har sett en stark tillökning och är det operativsystem som installerats på flest enheter på kortast tid.
I dag kan vi se att harmony OS vuxit både med antal appar men också med hur många användare som använder operativsystemet.

– Detta är en spännande milstolpe och vi är oerhört tacksamma för alla våra kunders och partners stöd. HarmonyOS erbjuder enkla anslutningsmöjligheter, har en imponerande användarupplevelse och ett flertal tjänster anpassade för flera olika enheter – oavsett scenario. HarmonyOS kommer även att bli basen i “Internet of Everything”-eran där Huawei vill samarbeta med olika partners för att bygga en öppen källkod samt ett öppet och sunt branschekosystem, säger Richard Yu, vd för Consumer Business Group.

Utvecklare för HarmonyOS uppgår nu till över 1,3 miljoner stycken och det finns mer än 1000 hårdvarulevarantörer i dagsläget. Harmony OS huawei

Via: Huawei Pressmeddelande

…1.3 miljoner utvecklare?!..1000 hårdvaruleverantörer?!..alltså va!?


Döda inte budbäraren.
Men jag tänker så här, att en utvecklare för iOS och/eller android ansöker för att utveckla för Harmony OS är inte långsökt.

1 gillning

Det är rebrandad Android och EMUI.

Yep, AOSP med EMUI, inget annat.

Denna annons eller om det är artikel borde kallas FUD.

1 gillning

Var inte en röv @katho :slight_smile:

Lär Thor i stället vad som är vad (Så jag slipper :))

Och vänligen insinuera inte att vi har omärkta annonser och därmed skulle bryta mot marknadsföringslagen.

Sorry, ser ju inte om det är annons eller inte här, eller gör man det? Är det en artikel så kan den väl innehålla lite mer än copy/paste på ett FUD-pressmeddelande.

Kram,
Rövhatt :joy:

Det är stött omöjligt att missa om det är en annons, här tex. Men det vet du ju redan.

Bättre då att vara konstruktiv i sin kritik mot eventuell copy/paste från pressmeddelande.

När vi har betalda samarbeten eller reklam så syns det genom att hela inlägget är rosa och väl synlig text under huvudbilden där det står ”detta är ett betalt samarbete”

Oavsett vad man tycker om Harmony OS så är nyheten att OSet nu har över 100 miljoner användare. Det är snabbare än vad något annat mobilt OS lyckats med. Bra eller dåligt får gärna diskuteras. Men att skriva att det är dåligt att skriva om för att Huawei eller Harmony OS är dåligt är mycket svagt argument för att inte skriva om det.

Jag ser hellre att vi diskuterar om harmonyos är ett Emui eller inte. Huawei hävdar motsatsen, många med kunskap hävdar dess sannolikhet.

1 gillning

HarmonyOS på telefoner är AOSP med EMUI UI, inget annat. Rätt ska vara rätt.
Det är inget eget operativsystem, det är Android (AOSP) med Huaweis grafiska interface, kallat EMUI.

Att få det att framstå som ett egenutvecklat operativsystem av Huawei är direkt felaktigt.

Vad är ett Emui?

1 gillning

Tror det finns lite begreppsförvirring här - Harmony OS är inte det som finns på mobiltelefonerna här i Europa utan det är EMUI, dvs Huaweis vanliga Android-variant.

Så man får absolut använda Android men däremot inte Google Play Services med allt vad det innebär med Google Play Store och en massa API:er som många tredjepartsappar använder.

HarmonyOS 2 är väl systemet de använder i Kina?

EMUI har över 500 miljoner använder sist jag kollade för övrigt.

Väldigt synd att Huawei marknadsför detta som ett nytt OS

1 gillning