Härligt skönt ljud med nya hörlurarna Bowers & Wilkins Pi7 S2

Från sajten:
image

Det här med att lyssna på musik ostört sker hela tiden både på fritiden och på jobbet. Helst ska ju ljudet vara bra och lurarna sköna också för optimal upplevelse.

Att dagligen pendla till och från jobbet är en vardag för många av oss. Det blir en stunds avkoppling med en spellista som får igång en på morgonen eller en ljudbok som ser till att spänningen är på topp. Eller för all del, en podcast som ser till att utveckla kompetensen hos dig. Oavsett vilket så gäller det att du som användare hör det som spelas upp från din mobil, surfplatta eller dator.

Vi har fått tillsänt oss och testat ett par “True Wireless In-Ear” hörlurar från Bowers & Wilkins i ett par veckor nu. Det är deras senaste toppmodell, Pi7 S2 som sticker ut med sin design och imponerar med sitt ljud!

Det här är hörlurarna Bowers & Wilkins Pi7 S2

Bowers & Wilkins Pi7 S2 är ett par hörlurar av typen True wireless in-ear vilket innebär att de sitter i öronen vid lyssning. Designen ger lite futuristiska vibbar, den vita version vi testat har snygga detaljer som gör att de sticker ut på både ett och annat sätt vid användning. Förpackningen är stilren och ger lite information om vad som finns att förvänta sig av dessa true wireless in-ear lurarna.

Det som följer med i förpackningen utöver själva hörlurarna är två extra pluggar för att passa in öronen på optimalt sätt, ett laddfodral, dokumentation samt två laddkablar av typen USB-C till USB-C samt USB-C till 3,5 mm. Den senare kabeln kan användas för att skicka ljud trådlöst från en annan enhet till lurarna.

Laddfodralet tillhör kategorin lite större än vad man är vad vid när det gäller trådlösa hörlurar nuförtiden. Kvalitetskänslan är helt okej och locket upptill öppnas lätt med tummen och ett enhandsgrepp. Själva lurarna är även dessa lite större än vad man är van vid nuförtiden vilket vi återkommer till längre ner i recensionen.

En grön diod på framsidan av laddfodralet visar aktuell status. Hörlurarna har en batteritid på 5 timmar med brusreduceringen avslagen. Via laddfodralet går det att få ut ytterligare 16 timmar vilket får anses vara okej men långt från det som andra lurar presterar idag. Är du i behov av snabb laddning så ger 15 minuters laddning i fodralet upp till 2 timmars lyssning.

Detaljerna i hörlurarna är väl gjorda vilket ger en hög kvalitetskänsla vilket väl får vara det minsta man önskar av ett par trådlösa hörlurar i den högre prisklassen.

De runda detaljerna i hörlurarna som också har ytorna för touchstyrning sticker onekligen ut då de signalerar hög finish men också för att de bokstavligen sticker ut när lurarna sitter på plats i öronen. Huruvida detta är okej är en fråga upp till användaren, personligen tycker jag inte att det stör men sätter du på en mössa på huvudet så är det ofrånkomligt att det kan bli lite krångligare.

Bowers & Vilkins Pi7 S2 har tre mikrofoner i vardera lur för att hantera samtal och brusreducering. Namnet finns diskret printat på sidorna av de aluminiumfärgade detaljerna. En av funktionerna i dessa hörlurar är att de använder “True 24-bit connection med aptX Adaptive” för att kommunicera sinsemellan. Detta ska ge ett bättre ljud samt högupplöst trådlöst ljud som justeras dynamiskt för optimal prestanda.

Tack vare de större aluminiumfärgade detaljerna är det enkelt att ta ur hörlurarna från laddfodralet vilket är positivt. Det är nämligen inte alltid som dagens hörlurar underlättar detta för användaren.

Hörlurarna ger onekligen ett trevligt intryck när man tittar på detaljer och byggkvalitet. De känns inte på något sätt plastiga och ger heller inget plastigt intryck.

Installation av Bowers & Wilkins Pi7 S2

För att använda hörlurarna optimalt så behöver du ladda ner appen Music | Bowers & Wilkinds och därefter följa de olika stegen i denna. Inga konstigheter här mer än de numera så vanliga där åtkomst till såväl Bluetooth som nätverket behövs för att fixa till installation och uppdateringar till hörlurarna.

När hörlurarna är hittade så sker parningen väldigt snabbt och detta utan konstigheter. Faktiskt föredömligt smidigt i relativt få steg om jag ska vara ärlig så pluspoäng för detta.

Som med många andra hörlurar och dess dedikerade appar idag så bjuds användaren på en snabb genomgång av hur de hanteras. För många är detta självklart idag men trots detta så är det stor skillnad i hur olika hörlurar hanteras (ingen EU-standard här inte) så att ignorera dessa tips är ej att rekommendera.

Trots alla trevliga tips så blir man snart varse om en sak och det är att det inte går att höja eller sänka volymen i hörlurarna med hjälp av touchytorna på dessa. Lite synd när det mesta andra går att justera…

Bowers & Wilkins Pi7 S2 är utrustade med aktiv brusreducering som enkelt kan aktiveras genom att trycka på vänster hörlur i 1 sekund. Givetvis går det att aktivera detta läge via appen också.

Stöd för röstassistent finns också och om en hörlur tas bort så stoppas uppspelningen. I appen syns tydligt batteristatus för såväl hörlurar som laddfodral, dock ej för respektive hörlur fast å andra sidan så brukar dessa följas åt ganska sömlöst.

Utöver inställningen för konstant brusreducering finns också valet att automatiskt sköta detta baserat på omgivande ljud eller så väljer du att stänga av detta helt och får lite längre batteritid. När det gäller appen så finns det inte så många inställningsmöjligheter som man kan se i andra tillverkares dedikerade appar för True Wireless In-Ear lurar. Även om ljudet påstås vara bra så kan jag nog ändå sakna möjligheten att få till lite mer bas utifrån ens egna preferenser.

Användning av Bowers & Wilkins Pi7 S2 i vardagen

För att svara på frågan så fungerar de mer eller mindre precis som många andra liknande hörlurar på marknaden. De är enkla att ha med sig trots att laddfodralet är av modell större jämfört med andra. Just ihopparningen mellan mobil och lurar är föredömligt enkel och kräver inte så mycket av dig som användare.

Trots att hörlurarna ser lite större ut än många andra så sitter de skönt i öronen, bara tänk på att vrida till dessa och känn efter så de sitter där. En sak jag märkt är att när du har hörlurarna i och käkar lunch så har käkrörelserna faktiskt fått en av lurarna att hoppa ut men detta kan givetvis vara högst individuellt.

Som jag nämnt tidigare så är byggkvaliteten bra och genomtänkt så det är inget hastverk vi pratar om här. Med ett varumärke som Bowers & Wilkins finns det ju en del att leva upp till om man säger så…

Storleken då? Ja, de är förvisso större än en del andra populära hörlurar på marknaden. På bilden nedan har jag jämfört med ett gäng andra (Apple, Technics & Redmi) där de storleksmässigt ligger ganska nära hörlurarna från Technics.

Laddfodralet är å andra sidan det största av dem alla men trots detta så är inte batteritiden som kan fås ut så pass bra som man hoppats på.

Hur låter då Bowers & Wilkins Pi7 S2?

Jodå, Bowers & Wilkins Pi7 S2 låter mycket bra i mina öron och annat vore väl att önska då dessa kommer med en lite högre prislapp. Oavsett vad jag lyssnat på under testets gång, allt från hårdrock till ljudböcker så är ljudet bra även om jag, som nämnt tidigare gärna hade sett lite mer möjligheter att anpassa ljudet efter egna preferenser (mer bas i mitt tycke). Ljudet är rent och behagligt och brusreduceringen fungerar även denna bra även om det inte är den bästa jag upplevt så nästa version får gärna vara lite effektivare. Vid pendling med Pågatågen så upplever jag ibland att en del samtal tenderar till att slinka igenom vilket inte är tanken.

Att bära Bowers & Wilkins Pi7 S2 i öronen syns och vid en snabb inblick tänker många kanske “Frankenstein” men strunt i det och fokusera istället på att ha ett par lurar som levererar bra ljud! Touchytorna fungerar även dessa bra för att kontrollera uppspelning och de andra funktionerna men lite synd att volymen inte går att justera via dessa.

Recension: Bowers & Wilkins Pi7 S2

Fördelar

 • Ljudet
 • Kvaliteten
 • Lättinstallerade
 • Funktionellt laddfodral

Nackdelar

 • Prislappen
 • Designen
 • Lite få inställningsmöjligheter

Detaljer

Tekniska specifikationer Bowers & Wilkins Pi7 S2:

 • Vikt hörlurar: 7 gram (styck)
 • Vikt laddfodral: 47 gram
 • Mått laddfodral: 61 x 28 x 56 millimeter
 • Typ: True Wireless
 • Bluetooth codecs: aptX – Adaptive, aptX – HD, aptX – Classic, AAC, SBC
 • Bluetooth profiler: A2DP v1.3.1, AVRCP v1.6.1, HFP v1.7.1, HSP v1.2, BLE GATT (Generic Attribute Profile)
 • Frekvensband: Tx mode 2402 MHz to 2480 MHZ, ISM Band, Rx mode 2402 MHz to 2480 MHz, ISM Band
 • Mikrofoner: 3 per hörlur för samtal och ANC
 • Batteritid: upp till 5 timmar (med ANC av), ytterligare 16 timmar via laddfodralet
 • Batterityp: Laddningsbara Lithium-ion
 • Laddning: Trådlöst samt USB-C
 • Stöd för trådlös laddning: Ja
 • Kaplingsklass: IP54 (hörlurarna)
 • Färger: Satin Black, Canvas White, Midnight Blue

Rekommenderat pris är 3999 kronor och mer information om Bowers & Wilkins Pi7 S2 finns på deras hemsida.

Sammanfattning

De nya true wireless in-ear hörlurarna Bowers & Wilkins Pi7 S2 levererar på de flesta områden som räknas. Primärt är ljudet bra och så även kvalitetskänslan man får när hörlurarna packats upp. Trots sin futuristiska design sitter hörlurarna skönt i öronen och med touchkontrollerna på den runda, utstickande delen så kan de mest grundläggande funktionerna styras. Det jag saknar är fler inställningsmöjligheter i appen som kan ge mer personliga inställningar för det man avser att lyssna på. Även brusreduceringen borde kunna få lite mer kärlek, den fungerar förvisso men är inte övertygande i alla lägen. Laddfodralet borde även detta kunna ge lite mer batteritid med tanke på storleken. Pluspoäng dock för att 15 minuters laddning er 2 timmars lyssnande. Överlag en trevlig hörlur men för prislappen och full pott hade jag önskat lite mer.

Betyg: 4 / 5

Teknikveckan rekommenderar!

Galleri

Har första gen av dessa och det enda som är bra med dem är ljudet. Är de då en 4a i jämförelse med andra på marknaden?
Nej!

Efter ett antal månaders användning har jag dessa endast till att lyssna på musik. De är inte true wireless, ibland måste man börja använda den ena snäckan för att få liv i båda. De är helt enkelt för dåliga både för priset och betyget. Helt ärligt är de en svag 3a om man ska vara objektiv och inte fanboisa.
Det är dessvärre många "reviewers" som värderar dessa högt vilket är lite av en besvikelse.

Bot och bättring!?

Nu kanske alla fel och problem åtgärdade med gen 2 men det låter som, om man läser ert test, att de inte är så.

Negativt med gen 1:

 • Mikrofonen, undermålig kvalite, dålig ljudupptagning.
 • Krångel med true wireless
 • Funktionalitet som är undermålig eller helt enkelt inte kan hänga med konkurrenterna.
 • Batteritiden, något som man visste om.
 • Bluetooth connection issues.
 • Höja sänka volymen
 • Priset mot vad man får
 • Uppdateringar kan man glömma.

Positivt med gen 1:

 • Ljudet

Köp något annat och se till att testa ordentligt. Någon som har testschema att checka av vore kanon till de som ska köpa. Man tänker inte på allt.

1 gillning