Här sker flest smitningar från parkeringsskador i Sverige

Från sajten:
image

Ett hack i bildörren eller en större buckla som någon annan tillfogat och smitit från. Irriterande och värst är det i Norrland där ökningen ligger på 14,5 procent.

Det är dashcam-företaget Nextbase som tillsammans med Yougov undersökt hur det ser ut med antalet smitningsolyckor i Sverige när det gäller parkeringsskador. Den procentuella ökningen är störst i Norrland med hela 14,5 procent men sett till totala antalet så är det huvudstadsområdet som är värst utsatt.

Polisens egna statistik kring inrapporterade brott gällande smitningar från parkeringsskador visar på att de större städerna är mest utsatta; Polisregion Stockholm 17.912 fall, Väst 11.928 och Syd 8.666 fall.

För Polisregion Norr med Umeå i täten och Polisregion Syd med Malmö är ökningarna störst. Södra Sverige visar på en ökning med 8,6 procent men störst ökning sker i norra Sverige, 14,5 procent. Faktum är att Polisregion Väst faktiskt minskar en del från 12.610 fall till 11.928 under 2021 eller 5,4 procent. Polisen vill inte kommentera vad ökningarna beror på men en av orsakerna kan vara mobilsurfande vid parkering varpå koncentrationen tappas.

En egen undersökning som gjorts av Nextbase visar att 18 procent av alla svenska bilförare har kört in i en parkerad bil någon gång. De bilförare som sticker ut i statistiken är 18-24-åringar där 25 procent anger att de kört in i en parkerad bil. I samma undersökning framkommer att mer än var tredje bilförare har repat en annan bil med sin bildörr (38 procent).

När det gäller anmälningar av parkeringsskador så går dessa snabbare att hantera om händelsen dokumenterats på något sätt, vilket kan vara via en monterad kamera på instrumentbrädan eller i framrutan. Vilket ju också är syftet för Nextbase att sälja fler av när de gör dessa undersökningar.

Har du råkat ut för en parkeringsskada och hur förbannad blev du?

Källa: Pressmeddelande

Så flest parkeringsskadorna är där det är flest bilar :laughing:

Det kunde nästan jag räknat ut utan att betala YouGov.

1 gillning

Fick byta bakljus på föräldrarnas S40 förra vintern, då någon hade kraschat det på någon av de parkeringar som besöktes under dagen. Vi vet inte vart då det upptäktes först när bilen kördes in i garaget.

Hur går det till :roll_eyes:

Snyft, snyft bilägare, snyft snyft bensinbrännare, snyft snyft dieselbrännare, SNYFT!
/IRONI -/

Va? :slight_smile: