Här är Sonos nya högtalare Era 300 och Era 100

Från sajten:
image

De nya högtalarna Era 300 och Era 100 från Sonos dök upp igår med såväl bilder som specifikationer. Huruvida det var en planerad läcka eller inte låter vi vara osagt…

Att Sonos hade nya högtalare på gång lär inte ha undgått någon. Igår kunde amerikanska hemsidan The Verge publicera såväl bilder som specifikationer kring dessa nya högtalare vid namn Era 300 och Era 100. Båda högtalarna har stöd för Bluetooth och USB C line-in utöver den sedvanliga anslutningen via Wi-Fi. Stödet för line-in innebär att det ska gå att ansluta en skivspelare direkt till högtalarna.

Sonos Era 300

Denna större modell har en design som sticker ut en del och har sex högtalarelement för omslutande rumsligt ljud. Med andra ord så tar de lite sikte på Apple som med sin HomePod tagit ledningen inom rumsligt ljud. Stödet för Dolby Atmos i kombination med övriga högtalare kan ge en upplevelse utöver det vanliga för tv-tittandet.

Sonos Era 100

Den mindre modellen Era 100 påminner till viss del om Sonos One men har en rundare formgivning. Denna modell har inte stöd för rumsligt ljud utan är tänkt att fungera som stereoenheter. Modellen ska vara utrustad med en extra tweeter för bättre stereoljud.

Huruvida högtalarna kommer att ha stöd för Google Assistent återstår att se med tanke på den rättstvist som de båda bolagen ligger i. Stöd finns för den egna assistenten Sonos Voice Control samt Amazon Alexa. Båda modellerna har stöd för Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0 och AirPlay 2. Sonos kommer också att sälja en adapter för USB-C Audio.

Båda högtalarna ska ha fysiska kontroller för att stänga av de inbyggda mikrofonerna temporärt, detta utöver de som kontroller som kan stänga av mikrofonerna helt. Det ser också ut som att Trueplay nu kommer att fungera med Android och inte bara med iOS som tidigare.

Högtalarna väntas lanseras i slutet av mars månad och rekommenderat pris ser ut att ligga kring 450 amerikanska dollar för Era 300 och 250 dollar för Era 100. Som med övriga sortimentet så kommer de i färgerna svart och vitt.

Vad tror ni om dessa nya modeller? Blir det ett köp?

Källa: The Verge

3 gillningar

Det var onekligen en grotesk design på den stora varianten.

Ja jag håller helt med. Hemsk design!

Monokultur med kort datum… Hur kul är det egentligen?
Köper du två så är du uppe i samma pris som en mycket bättre stereo.

Måste säga att designen på Era 300 växer. Blev också illamående när jag såg bilderna första gången men nu tror jag fasen att jag börjar gilla den. Ska bli kul att få se den i verkligheten och hoppas Sonos vågar släppa den i flera färger, så tråkigt med bara vit och svart. Se så fin Roam är i andra färger :heart::blue_heart::green_heart:

1 gillning

Ska vi gissa det kommer en ERA 500? Tänker att ERA 100 matachar Play One :1 , ERA 300 matachar play:3 (kom ju ingen Three) Och då bode vi ju ha en ERA 500 som matcha play Five:5

Bara en fundering

//Daniel

1 gillning

Antar att det är nya serien Era som kommer presenteras , eller är de ännu mer prishöjningar kanske :laughing:
Länken går bara till Sonos första sida

1 gillning

Från sajten:


Sonos Era 100 och Sonos Era 300 är två nya högtalare från Sonos. De lanseras samtidigt men syftet är helt olika.

Ny instegshögtalare

Sonos Era 100 är en direkt efterföljare till Sonos One. Vi får bättre ljud, fetare bas och separata reglage för volym och övriga kontroller (se video längst ner i artikeln för hur du reglerare ljudet på alla tidigare modeller). Priset höjs markant jämfört med Sonos One och landar på ca 3400 kronor. Sonos One SL blir kvar i sortimentet.

Sonos Era 100
På baksidan hittar vi en USB-C-ingång där vi kan använda ljud in och/eller ethernet-adaptrar. Det går ej att strömförsörja Era 100 via USB-C. Vi hittar också Bluetooth-knapp för att kicka igång den funktionen. Era 100 är bredvid Era 300 den första högtalaren som inte är gjord att bära runt på som stödjer Bluetooth.

Era 100 förlorar stödet för Google Assistant. Kvar finns stöd för Amazon Alexa och Sonos egna röstassistent.

Sonos Era 300

Rumsligt ljud med Sonos Era 300

Sonos Era 300 är någon form av andlig uppföljare till Sonos Play:3 – i alla fall i våra ögon. Men när det kommer till våra öron så är det en helt annan historia. Utöver att ljuda som den 6000-kronorshögtalare det är så bjuder den också på så kallat rumsligt ljud. Rumsligt ljud är en omskrivning för Dolby Atmos-kodad musik. Det betyder att vi får en mer uppfyllande upplevelsen. Ja lite som att vara i ett rum med fler högtalare. För att vi skall få äkta rumsligt ljud måste vi prenumerera antingen på Apple Music eller Amazon Music Unlimited.

Sonos Era 300

Sonos Era 300 passar även bra som bakhögtalare. Det kalaset kostar så fall 12 000 kronor plus Sonos Arc eller Sonos Beam (plus Sonos Sub eller Sonos Sub mini). Utöver att ge kraftigare ljud än vad exempelvis Sonos One eller Sonos Era 100 så får vi också bakre uppåtgående högtalare. I kombination med en Sonos Arc och en Sonos Sub blir det då ett 7.1.4-system.

Sonos Era 300

Även Sonos Era 300 har ljudingång via USB-C och stöd för Bluetooth. Även här finns det bara stöd för Amazon Alexa och Sonos egna röstassistent.

Bonusvideo

Galleri

Sonos Era 100Sonos Era 100
Sonos Era 100Sonos Era 100
Sonos Era 100Sonos Era 100
Sonos Era 300Sonos Era 300
Sonos Era 300Sonos Era 300
Sonos Era 300Sonos Era 300
Sonos Era 300Sonos Era 300
Sonos Era 300Sonos Era 300
Sonos Era 300Sonos Era 300
Sonos Era 100 Och 300Sonos Era 100 Och 300
5 gillningar

Era 300 eller Five om man skall köpa en högtalare för musik, ATMOS kan vi strunta i?

Vi får tyvärr inte säga nått om de nya högtalarna ännu men Sonos Five är en större högtalare och med det faller det sig naturligt att den även har ett större ljud.

Peter nämner väl just detta i sin video? Eller finns det mycket mer att säga men som ännu inte får publiceras?

Vi får inte dela några egna intryck alls riktigt än :slight_smile: Men Era 300 är inte på några sätt en ersättare till Sonos Five.

Ah okej jag fattar. Ser fram emot mer utförliga recensioner :loud_sound::man_dancing:t3::white_heart:

1 gillning

Uppgraderingsrabatten verkar gälla på dessa nya högtalare