Här är höstens nyheter för tvOS 18 och AirPods

Från sajten:
image

Apple presenterade även lite uppdateringar för AirPods och tvOS 18 under WWDC 2024.

Uppdateringar till AirPods

AirPods får en ny funktion där du kan nicka för “ja” eller skaka huvudet för “nej” när du interagerar tyst med Siri. Om ett samtal kommer in kan du helt enkelt skaka på huvudet för att avvisa det utan att säga något. AirPods Pro får även Voice Isolation, som tar bort bakgrundsljud för att förbättra röstkvaliteten.

Personligt rumsligt ljud släpps till spel med ett nytt API för spelutvecklare. Need For Speed Mobile blir en av de första titlarna med personligt rumsligt ljud.

Nyheter för tvOS 18

Apple TV+ introducerar en ny funktion kallad InSight. När du tittar på en av Apples serier eller filmer kan InSight visa vilka skådespelare som är på skärmen och vilken låt som spelas. Denna information kan visas både på skärmen och direkt i din iPhone.

Förbättrad dialog med stöd för TV-högtalare, förstärkare, AirPods och andra Bluetooth-enheter använder maskininlärning för att ge bättre tydlighet i röster. Om du stänger av ljudet eller spolar tillbaka några sekunder visas undertexterna så att du inte missar dialogen.

Apple TV får även stöd för 21:9-projektorer, vilket förbättrar tittarupplevelsen för de som använder bredbildsskärmar. Nya kategorier för skärmsläckare introduceras, som porträtt-foton, dina favorit program och filmer, med videor från Apple TV-program och en ny skärmsläckare med Snobben.