Håller Sonos på att utveckla en röstassistent?

Från sajten:
image

Håller Sonos på att utveckla en egen röstassistent för sina högtalare? Det är frågan många ställer sig efter ett inlägg på Reddit häromdagen.

Sedan Sonos One introducerades är det möjligt att röststyra denna med hjälp av Google Assistent eller Amazon Alexa. Nu är frågan om Sonos håller på att utveckla en egen röstassistent för kontroll av åtminstone musiken som spelas upp på högtalaren. Det är användare på Reddit som snappat upp en undersökning från Sonos där man efterfrågar olika alternativ för röststyrning.

“Hey Sonos” skulle i så fall fungera lokalt på ditt Sonos-nätverk och inte använda sig av internet eller molnet. Detta innebär ju då att det handlar om styrning av dina Sonos-enheter och inte t ex dina smarta enheter. Med andra ord kommandon för att gruppera högtalare, ändra volymen och hoppa bland låtarna.

Huruvida detta är något som blir verklighet återstår att se men värt att notera är att Sonos köpte Snips, ett startup-företag 2019, som specialiserat sig på snabb och privat röststyrning direkt på enheter.

Så här såg frågeformuläret ut (skärmdump från The Verge):

Vad tror ni om detta, är det en del av strategin framöver för att inte vara i händerna på de andra företagen när det gäller röststyrning?

Källa: The Ambient

Vi ser fram emot när @Stefan_Sandstrom testar röstassistenten åt Teknikveckan.

2 gillningar

hahaah ja jäklar.

1 gillning