Hälften av Google-sökningarna generar inga besök

Från sajten:
https://teknikveckan.com/google/halften-av-google-sakningarna-generar-inga-besok/


image

Googles sökmotor kan svara på så mycket som hälften av förfrågningarna utan att skicka vidare trafiken till någon webbplats. Detta enligt en amerikansk undersökning baserat på 40 miljoner sökningar.

45 procent klickar sig vidare via organiska sökresultat och endast 5 procent använde sig av en reklamfinansierad länk.

Så sent som igår kunde vi rapportera om att 23 jobbsökarsajter tyckte att Google presenterade lite för mycket information i stället för att skicka vidare trafiken till dem. Tidningsbranschen fick tidigare igenom EU-lagar som gjorde att Google med flera behöver licensiera innehåll från tidningarna för att få presentera utdrag från dem som är mer än några ord.

Källa: Sparktor (Via: The Next Web)

Skulle vara oerhört kul om Google inte tog med resultat från tidningar som kräver licensering alls istället. Borde ju gå att motivera med att eftersom dom vill slippa licensavgifterna tar dom helt enkelt bort resultaten.

Skulle garanterat bli ett jävla liv i alla fall. :smiley:

Det var precis det som hände i Tyskland (Google News då) och de förlorade hur mycket trafik som helst. Så de bad Google att indexera dem igen.

Skam den som ger sig och nu tror de att det kommer lösa sig genom en bredare lagstiftning men det kommer ju uppstå exakt samma sak igen.

Sedär ja, måste jag ha missat… eller glömt bort. Perfekt exempel på när man blir för girig och inte vet vad man håller på med. Finns många bra exempel på det idag…