H7 från Roborock gör rent hus med stil

Från sajten:

Bland alla smarta robotdammsugare så har Roborock kommit ut med en ny variant av sin kvastdammsugare.

När vi recenserade Roborock H6 Adapt så blev vi positivt överraskade och nu har efterföljaren landat. Vi har fått testa dammsugaren som Roborock har förbättrat och förfinat.

Dammsugaren påminner mycket om H6, både i färgval och design. Nästan så att ett otränat öga inte kan se skillnaden på de två. Men skillnaderna finns där.

H7 roborock stickdammsugare H7 roborock stickdammsugare

Det finns tillfällen då vi inte vill starta upp robotdammsugaren för att få upp smutsen från golvet. Vi är många som gjort oss av med våra vanliga dammsugare eller så står dessa längst in i någon städskrubb och att dra fram den ligger inte högst upp på listan över saker vi ser fram emot. Då är en kvastdammsugare att föredra. Med ett batteri som håller i 90 minuter så klarar vi av de flesta hemmen på en laddning och uppladdningen till fullt batteri är på 2,5 h. Monterar vi det medföljande fästet så kan vi dels fästa de olika tillbehören på det men även få laddning till dammsugaren när den placeras i fästet. Det går givetvis att köra laddaren direkt in i dammsugaren istället om man inte har tillgång till el där man vill montera fästanordningen.

H7 roborock stickdammsugare

Mellan användning placeras dammsugaren i sin laddningsdocka som vi monterar på väggen. Nytt från Roborock h6 Adapt är att alla munstycken har magneter. Något som Roborock kommit att kalla MagBase. Så istället för att behöva klicka fast de olika medföljande munstyckena går det nu istället att fästa dem på hållaren för dammsugaren. Det låter inte stort men det är riktigt smart. Istället för att klicka fast dem i olika hållare så säger det bara ”klunk” så sitter fästet på sidan av dammsugarens hållare.

Batteri, dammbehållaren och moppning

H7 har samma långa batteritid som H6, 90 minuter räcker gott och väl för att hantera de flesta hem. Under tiden vi haft H6 har den enbart saknat batteri om vi av lathet inte ställt tillbaka den i sitt fäste. Huvuddelen skiljer sig ytterst lite från föregångaren men tillräckligt mycket för att vi inte ska kunna använda H6 med H7. Huvuddelen är ett pistolgrepp med en suganordning som centrifugerar luften till att ge oss en sugkraft på upp till 150 AW. Det i sig är en imponerande kraft och en uppdatering från H6’s 140 AW. Dammbehållaren på 500 ml rymmer även den mer än vad föregångarens 400 ml och vi kan nu dammsuga hårdare och få plats med mer skit med H7. Men här kommer ännu en nyhet för H7, dammpåsar. Med dammpåse så kan vi installera en påse i dammbehållare. Genom att vi tar bort filtret så får vi nu möjlighet att få plats med 560 ml. Med en dammpåse slipper vi rengöra dammbehållaren, och som många upplever, spilla ut damm när vi ska tömma behållaren.

H7 roborock stickdammsugare

Vikten är några få gram mer än H6 men inget vi märkt av skulle göra dammsugaren för tung att navigera. Men det som verkligen sticker ut med den här dammsugaren är att det framöver kommer vara möjligt att köpa till ett moppkit. Vi kommer kunna använda kvastdammsugaren för att moppa i vårt hem. Även om Roborocks senaste robotdammsugare S7 ha fått en mycket förbättrad moppfunktion så kan vi nu i och med H7 ställa ner skurhinken i källaren och förlita oss enbart till H7. Mopp-kitet kommer kunna fästas på det vanliga dammsugarhuvudet så att det blir möjligt att dammsuga och moppa i ett.

Med en större dammbehållare, större motor så måste något ge efter. I det här fallet är det Max-sugförmågan. Dammsugaren har tre olika lägen, Eco, Normal och Max. Batteritiderna som gäller är 90 minuter i ECO, 45 minuter normal och 8 minuter i Max. ECO och Normal är som tidigare men Max är ner från föregångaren H6s 10 minuter.

H7 roborock stickdammsugare

Displayen är samma 1,3 OLED Display som på H6, vi får all nyttig information vi kan tänkas behöva på skärmen. Allt från om luftflödet är dåligt till batteri och dammsugarläge. På vänstersidan av pistolhandgreppet hittar vi låsfunktionen. Den här mycket välkomnad, istället för att hålla in pistolgreppet så kan vi bara trycka in knappen och dammsugaren håller det valda läget till dess vi väljer annorlunda.

Filtret i H7 är ett HEPA filter som ska ta 99,99% av alla partiklar ner till 0,3 mikroner vilket innebär, pollen, kvalster och hund och kattpartiklar. För oss som hundägare är det mycket tacksamt att snabbt kunna dra upp all finkornig sand som hundar kan dra in och lägger sig som en hinna över golvet. Men även att kunna använda de olika munstyckena till att rengöra hundbäddar och soffor.

Efter att ha använt H7 under flera månader så är det numera dammsugaren som åker fram när det snabbt ska dammsugas i köket och i trapporna. Så fort någon spiller så är det den här dammsugaren som tas fram. Med tre människor och en hund i hemmet är det grus och hår överallt. Med möjligheten till att använda dammpåsar kommer vi från bekymret med att dammet i behållaren behöver tömmas. Dammpåsen har ett antibakteriellt skydd och tar 99,9% av alla bakterier samtidigt som påsen försluter sig själv när vi plockar ut den från dammsugaren.

RECENSION: H7

FÖRDELAR

 • Lättnavigerad
 • Laddas i sitt fäste
 • Lång batteritid

NACKDELAR

 • Kommer bara i en färg

DETALJER

 • Sugkapacitet på 160W
 • 90 minuter
 • Stöd för dammpåse
 • Ljud: 75 dB
 • Batterikapacitet: 80Wh, 22,2V / 3610mah litiumpolymerbatteri
 • Användningstid: 8 min hög effekt / 45 min standardläge / 90 min normal effekt
 • Laddningstid: 2,5 timmar
 • Dammtankens kapacitet: 0,5 l
 • Produktvikt: 1,46 kg
 • Produktstorlek: 284 * 111 * 231 mm
 • Paketinnehåll
 • 1 x dammsugarehuvud
 • 1 x huvudrengöringshuvud
 • 1 x motoriserad miniborste
 • 1 x fogmunstycke
 • 1 x metallrör
 • 1 x flexrör
 • 1 x dockningsstation
 • 1 x dammpåsehållare
 • 2 x dammpåse
 • 1 x användarhandbok

Pris: 3998kr hos Prisjakt

SAMMANFATTNING

H7 är inte bara en uppdatering av Roborocks H6 utan kommer med helt nya funktioner så som dammsugarpåsar och mopping. Vi har fått en större dammbehållare och bättre sugförmåga. Designen är densamma men med nya funktioner så som MagBase där vi kan fästa tillbehören med magneter på sidan av fästanordningen.

BETYG: 4 / 5

1 gillning

Trevligt!
Men med såna nackdelar blir det tyvärr inget köp nu.

Vi kan testa att spraymåla en för din skull.
eller lämna in på foliering.