Googles backup säkrare än Apples

Från sajten:
Googles backup säkrare än Apples | Teknikveckan


image

I dagar som denna när det talas mycket om säkerhet och integritet så kan det vara aktuellt att påvisa att Googles säkerhetskopior är krypterad. Något som Apples säkerhetskopior inte är enligt en rapport av Joseph Menn på Reuters.

Apple ska ha bestämt sig för två år sedan att strunta i att kryptera de iOS-enheter som säkerhetskopieras gentemot iCloud efter påtryckningar från FBI medan Google fullföljt sin plan på att ha en kryptering av säkerhetskopiorna utan att de själva kan låsa upp dem.

I oktober 2018 meddelade Googles Alphabet Inc’ ett liknande system som Apples nedlagda plan för säkra säkerhetskopior. Tillverkaren av Android-programvara, som körs på cirka tre fjärdedelar av världens mobila enheter, sa att användare kan säkerhetskopiera sin data till sitt eget moln utan att lita på företaget med krypteringsnyckeln.

Två personer som känner till projektet sa att Google inte meddelade regeringen i förväg och valde en tid att meddela det när kryptering inte var i nyheterna.

Google å andra sidan valde att kryptera säkerhetskopiorna för de enheter som kör Android Pie.

Från och med Android Pie kan enheter dra nytta av en ny möjlighet där säkerhetskopierade applikationsdata bara kan dekrypteras med en nyckel som genereras slumpmässigt hos klienten. Den här dekrypteringsnyckeln är krypterad med användarens låsskärms PIN / mönster / lösenord, som inte är känt av Google. Därefter krypteras detta lösenordskyddade nyckelmaterial till ett Titan-säkerhetschip på vårt datacenter. Titan-chipet är konfigurerat för att bara släppa säkerhetskopieringsnyckeln till säkerhetskopiering när den presenteras med ett korrekt krav som härrör från användarens lösenord. Eftersom Titan-chipet måste godkänna varje åtkomst till dekrypteringsnyckeln kan det permanent blockera åtkomst efter för många felaktiga försök att gissa användarens lösenord och därmed mildra brute force-attacker. Det begränsade antalet felaktiga försök upprätthålls strikt av en anpassad Titan-firmware som inte kan uppdateras utan att radera innehållet i chipet. Genom design betyder detta att ingen (inklusive Google) kan komma åt användarens säkerhetskopierade applikationsdata utan att specifikt veta deras lösenord.

Via:Daring Fireball

Källa:Security Googleblog

 

Förvirringen i detta ämne är total. Det är skillnad på kryptering och kryptering och apples backupper är också krypterade. Googles kryptering verkar något bättre, men det är inte alls säkert att det är svårare att komma över användarens pinkod än att få ut kryptonyckeln från apple. Google har i princip dumpat över ansvaret för nycklarna helt på användaren.

1 gillning

Bra att veta att det finns säkerhetskopia men har aldrig sedan jag gick över till Samsung (2012) behövt återställa hela luren. Men bra att använda när man skaffar ny lur och vill starta från en kopia i molnet. Även bra att data återställs från backup vid ominstallation av appar :slightly_smiling_face:

Säkerhetskopia är något tråkigt och som man önskar att man aldrig behöver använda.

1 gillning

Det tackar jag för, att ha ansvaret.
Blir lokal backup på våra iOS-enheter här hemma tills vidare.

Eller önskar och tänker, varför körde jag INTE en backup :hugs:

Värt att notera att långt ifrån alla har Pie.

Det verkar vara lite si och så med krypteringen även hos google.

Om man hade haft end-2-end-kryptering på användarnas data även här hade detta inte kunnat hända.

1 gillning

Dags byta rubriken kanske?

Förslag: ”Apples backup säkrare än Googles”

1 gillning

Inte bara backup som är säkrare tydligen :slightly_smiling_face:

1 gillning

Källa Android autity. Host host…

A year ago we couldn’t get into iPhones, but we could get into ALL the Androids. Now we can’t get into a lot of the Androids.”

Sen funkade deras program upp till X.

Either way, Vice’s article heavily suggests that Android phones are the safer alternative as compared to iPhones if your main concern is security and privacy. After all, law enforcement organizations aren’t the only people after your data: criminal enterprises could use the same tools to get your information illegally. For now, this article makes it seem that Android encryption is the way to go to best avoid those situations.

Host Host

Mm jättesäkert när Google själv delar andras material.

Alla vet att en enkel malware eller virus kan hacka en android telefon. Punkt.

Okej, om man tar en ny Samsung och en ny iPhone. Laddar ner alla appar från respektive store. Har biometriska lås på båda lurarna. Installerar senaste version även säkerhetsuppdatering. Så menar du att iPhonen är kassaskåpssäker medan Samsung luren är helt öppen?

Ja. Eller istället kan vi jämföra faceid. För det är väl säkert? Samsung skulle väl inte släppa en osäker inloggning??

Jag anser att fingeravtryckläsare i tex Note 10 är minst lika säker som FaceID. Däremot så har Samsung hemlig mapp och Knox som skyddar extra.

Väldigt säkert.

Okej, men det fixades snabbt
Och då kan jag väl lägga till att Apple fick väl sina fiskar varma när det läcktes kändis bilder från iCloud

Du är verkligen ute och fiskar nu. Ingen säkerhet i världen hjälper när folk ger bort sina lösenord. iCloud scammers send fake Apple emails and texts to iPhone owners | Daily Mail Online

Just precis, jag skrev inte att Apple var skyldiga enbart att de fick det hett om öronen. I detta fallet hade det kvittat om Face ID var uppfunnet eller inte