Google lanserar lösning för dina Meet-möte

Från sajten:
image

Google har förstått att det har varit en enorm ökning av videokonferenser sedan utbrottet av Covid-19. De lanserar nu ett komplett videokonferenssystem vid namn Google Series One som lämpar sig för företagets konferensrum.

Ett paket Google Series One innehåller en soundbar, ett par kameror, en kontrollenhet med touchskärm, mikrofon-poddar och en centralenhet. Dessa kit kommer att finnas i tre olika storlekar beroende på konferensrummets storlek. Google Series One har tagits fram i samarbete med Lenovo. Systemet använder PoE så inget överdrivet kabeldragande här inte vilket förenklar installationen och gör att det ser lite snyggare ut på konferensbordet.

Allting drivs av en Intel Core i7 processor och Chrome OS med fokus kring Google Meet. Funderar du på ett sådant system i ditt hem så blir det till att slanta upp en del, ett “Small Room Kit” går löst på $2.699 så inget för gemene man kanske. Systemet kommer i två olika färger, Charcoal och Chalk. Se mer om Series One i filmklippet nedan.

Källa: Engadget