Google kommer att höja priserna på Nest Aware

Från sajten:
image

Google höjer priserna på sina abonnemang Nest Aware och Nest Aware Plus. Prishöjningen börjar i USA men kommer säkert att öka globalt också.

Google har tillkännagett att de kommer att höja priserna på abonnemangen Nest Aware samt Nest Aware Plus som utökar deras kamerors funktionalitet. Dessa abonnemang ger bland annat 30 dagars videohändelser.

Baspriset på Nest Aware höjs från 6 till 8 dollar i månaden (60 till 80 dollar årligen). Priset för Nest Aware Plus höjs från 12 till 15 dollar i månaden eller 150 dollar om året (tidigare 120 dollar). Detta dyrare abonnemang ger 10 dagars kontinuerlig inspelning och 60 dagars videohändelser.

Google själva förklarar prishöjningarna så här:

“Subscription prices can change to keep up with market shifts, which can include inflation and local tax updates.”

Höjningarna sker som sagt var först i USA och för andra marknader kommer dessa att aviseras minst 30 dagar i förväg. Mer information om prisändringarna kan läsas här.

Har du Nest Aware och kommer du att ha kvar det efter höjningen?

Källa: 9To5Google

Från sajten:
image

Prishöjningarna för kameraabonnemang fortsätter att landa hos användare världen över. Nu har den svenska höjningen klargjorts i ett mejl till användarna.

I höstas blev det känt att abonnemanget Nest Aware från Google skulle höjas. Nu har Google skickat ut ett mejl till användare i Sverige där höjningen klargörs vilken ökar från 550 kronor per år till 700 kronor. Innehållet i mejlet står att läsa nedan:

Tack för att du prenumererar på Nest Aware. Vi vill meddela att priset på din Nest Aware-prenumeration för Home snart höjs från 550 kr per år till 700 kr per år. Läs mer om den kommande prisändringen.

Det nya priset gäller från och med din nästa faktura som kommer tidigast
25 mars 2024. Din Nest Aware-prenumeration fortsätter med det justerade priset och dina nuvarande förmåner förblir desamma med 30 dagars videohistorik för händelser, smarta aviseringar och andra användbara funktioner (läs mer här).1

Läs om hur du ser, hanterar eller avbryter din prenumeration när som helst här.

Det är viktigt för oss att hjälpa våra kunder att få ut mesta möjliga av sina Nest-enheter och vi fortsätter att lansera nya funktioner och innovationer till Nest Aware över tid. Om du har frågor kan du kontakta oss via vårt hjälpcenter.

1 För vissa funktioner, inklusive telefonaviseringar, fjärrkontroll, videostreaming och videoinspelning, krävs fungerande internet- och wifi-anslutning.

Sedan tidigare har såväl Arlo som Ring aviserat prishöjningar av olika slag för sina kameror. En “fördel” med Nest Aware jämfört med andra abonnemang är att man som användare inte betalar för antalet kameror i hushållet utan detta bara en klumpsumma som tillåter flera stycken.

Källa: Google

Då var det abonnemanget uppsagt. Man får väl tacka Google för att jag till slut tog tag i saken.

1 gillning