Google har tillverkat en egen smart lampa

Från sajten:
image

Google tillverkar som vi alla vet en hel del hårdvara för våra smarta hem. Nu har företaget även tillverkat en fräck och smart lampa vid namn dLight.

Det är hemsidan 9To5Google som kommit över bilder på en smart lampa tillverkad av Google. Lampan har fått det lite lekfulla namnet dLight (tänk “delight” eller “the light”) och det är en stilfull skapelse med en rund fot och en vridbar belysningsdel. Själva belysningsdelen är designad så att den ska kunna användas för videosamtal och kan därför vinklas i 90° mot användaren.

dLight från Google kan kontrolleras via Google Assistent och röstkommando och exponeras i Google Home som vilken annan lampa som helst. Värt att notera är att det inte finns någon inbyggd mikrofon. Enligt en rapport från FCC har den wifi-anslutning (802.11 b/g/n) och tillverkas av HCC Telekron Technology Co, ett dotterbolag till Foxconn.

Vad som är tråkigt här är att dLight inte kommer att säljas till människor utanför företaget. Den är alltså förbehållen anställda i Google och säljs via deras interna webbutik.

Skulle du vara sugen på dLight?

Källa: 9To5Mac

1 gillning