Google har presenterat routern Nest Wifi Pro

Från sajten:
image

Ryktet visade sig stämma och Google har nu presenterat sin uppdaterade mesh-routerlösning till att stödja Wi-Fi 6E. Även designen fick sig en översyn i nya Nest Wifi Pro.

Google har nu äntligen presenterat det som många snackat om – en uppdaterad mesh-routerlösning som stöder Wi-Fi 6E. Med Nest Wifi Pro utlovas bättre prestanda hastigheter upp till det dubbla jämfört med Wifi 6. Nest Wifi Pro kommer att säljas som både 1-pack och 3-pack där den förstnämnda täcker upp till 120 kvadratmeter och den sistnämnda fixar hela 320 kvadratmeter. De frekvenser som stöds av Nest Wifi Pro är 2.4 GHz/5 GHz/6 GHz och upp till 300 enheter ska kunna hanteras på ett nätverk.

Nest Wifi Pro

Designen skiljer sig åt mot föregångaren genom att vara lite högre och mer oval än rund. Även en mer glansig finish, nästan som keramik, jämfört med den matta finishen som föregångaren hade. Enheten har två stycken Ethernet-portar som kan användas vid behov.

Nest Wifi Pro

På produktsidan framhålls att integritet och säkerhet kommer i första hand. Regelbundna programuppdateringar ska säkerställa att ingen obehörig programvara eller hackningsprogram kan köras på routern. Värt att notera är att det INTE går att mixa den nya versionen med de äldre.

Även Nest Wifi Pro har stöd för Thread vilket innebär att den kommer att kunna uppdateras till att stödja Matter. Den kommer också att kunna agera som Thread Border Router för att ansluta andra produkter som använder Thread. Tänk på att föregångaren också har stöd för Thread men att detta än så länge inte är aktiverat i produkten. Utöver Wi-Fi och Thread och så småningom Matter finns även stöd för Bluetooth men troligtvis bara för att ansluta produkter som använder Thread/Matter.

Nest Nyheter Hösten 2022

Nest Wifi Pro kan förbeställas på hemsidan nu och priset för 1-pack ligger på 2499 kronor och 4899 kronor för ett 3-pack – leverans från den 27 oktober. Måtten är 130 mm hög, 117 mm bred och 85 mm djup och vikten ligger på 450 gram.

Källa: Google

Vill ha.

Min nästa router när nuvarande AirPort Extreme lägger av.

En högtalare och assistent tyckte jag var bra de de gamla, synd det försvinner.