Giotech SC3 Pro - när budget är som bäst

Från sajten:
image

Att köpa en Pro-kontroll till sin konsol kan bli en dyr historia och idag tar vi en titt på ett lite billigare alternativ från Giotech och kontrollen heter SC3 Pro.

Enkelt att komma igång

SC3 finns till olika plattformar och vi testade modellen som fungerar med Nintendo Switch samt PC och parningsprocessen var busenkel. Innan vi drog igång så laddade vi kontrollen via USB-C-uttaget på baksidan. Sedan höll vi bara in on-knappen på kontrollen, gick in i inställningarna på vår Switch och sedan parades kontrollen med konsolen och vi var redo att börja spela.

Påminner om Xbox-kontrollen både till utseende och komfort.

Massvis av funktioner

SC3 har en drös med smarta funktioner och en av dessa är att tumspakarna går att byta ut då de sitter fast med starka magneter. Med i kartongen får vi två olika par att välja på, ena paret är lite längre och det andra lite kortare. På undersidan av kontrollen kan vi koppla in ett par hörlurar och där finns det även volymkontroller vilket är smidigt om vi vill justera volymen snabbt. På baksidan av kontrollen hittar vi två extra knappar som vi kan programmera för att göra olika saker baserat på vilket spel vi spelar. Kontrollen har även en LED-lampa som sträcker sig genom kontrollen och denna kan vi byta färg på om så önskas – vilket är ett trevligt tillskott.

Ligger faktiskt riktigt fint i handen

Kontrollen är genomgående i plast och i jämförelse med Sonys PlayStation 5-kontroll så väger den en hel del mindre och på grund av sin låga vikt så får vi en känsla av budget, vilket det faktiskt är också. Baksidan av kontrollen har en räfflad textur så den ligger still i handen utan att glida och komfortmässigt så får den helt klart godkänt. Undertecknad spelade ett par timmar Kirby med SC3 Pro och även ett par varv i Mario Kart och detta helt utan att det blev obekvämt.

Baksidans två knappar som kan programmeras efter smak.

På ovansidan hittar vi trigger-knapparna och dessa är lite för slappa för min smak och jag hade gärna sett att de hade lite mer motstånd än vad de har idag. Om du går igång på tennis och bowling eller andra spel som använder sig av motion control så kan vi meddela att kontrollen har det inbyggt. Då jag inte spelar sådana spel så testade jag funktionen i Mario Odyssey och det fungerade helt utan anmärkning.

RGB-fest!

Recension: Giotech SC3 Pro

Fördelar

 • Ligger skönt i handen
 • Många funktioner till ett relativt lågt pris
 • Snygg design

Nackdelar

 • Aningen plastig

Detaljer

 • Tillverkare: Giotech
 • Produkt: SC3 Pro
 • Testat på: Nintendo Switch (fungerar även till PC)
 • Laddning: USB-C
 • Pro-funktioner: Två extra knappar bak på kontrollen som kan programmeras, RGB-belysning, Motion control och ljudkontroller
 • Pris: 39,99 pund
 • Tillverkarens hemsida: SC3 Pro

 

Sammanfattning

Giotech SC3 Pro är en kontroll som inte kostar en förmögenhet men de har inte heller tummat för mycket på kvalitén. Kontrollen ligger fint i handen och att kunna programmera knapparna på baksidan är riktigt smidigt till vissa spel. Att tumspakarna går att byta ut är ett stort plus och vi gillade att ha en lite kortare tumspak för högra tummen och en lite längre för vänstra. Kontrollen har en plastig känsla men det vägs upp av alla funktioner och den snygga RGB-belysningen som går genom kontrollen.

Så är du ute efter en till kontroll till ditt Switch så är SC3 Pro en handkontroll du helt klart ska spana in om du vill komma lite billigare undan men samtidigt få en kontroll som kan göra allt.


Betyg: 3.5 / 5Teknikveckan rekommenderar!