Gear4 för att skydda iPhone 12

Från sajten:
image

Till iPhone 12 serien dök det upp flera nya skal med Magsafefunktionen.

Vi har tidigare testat flertalet av Gear4 skal till våra tidigare generationers iPhone och även denna gång så tar vi och testar deras nya skal. Bakom Gear4 står Zagg som även gör högtalarna Braven, skärmskydden från invisible Shield, powerbanks från Mophie och hörlurarna Ifrogs.

Gear4 Rio Snap Crystal Snap

Gear4 använder sig av ett material som heter D30 i skalen. D30 är ett material som är gjort speciellt för att klara av hårda tag och yttre belastning. För iPhone 12 skalen så betyder det att vi kan tappa dem från 4 meter.

Gear4 har två skal för oss som vill använda magsafe. Det är Rio Snap och Crystal Palace Snap. Rio Snap är ett skal som är helsvart och Crystal Palace Snap är transparent med magneterna synliga på baksidan, mycket likt Apples egna transparenta skal.

Gear4 Rio Snap Crystal Snap

Till skillnad från Apples skal så förlitar inte Gear4 sig på att det är magneterna som ska hålla skalet på plats. Istället har skalet en kant som viks över på telefonens kanter. I våra dropptester så är detta att föredra framför Apples egna skal. Däremot så blir skalet mer tydligt i relation till telefonen. När Apples skal förmedlar en sömlös design där skal och telefonyta har samma nivå så ger Gear4 oss en tydlig kant runt skärmen. Inte om utan när vi tappar våra telefoner så är en kant ett plus i boken. Hamnar telefonen uppochnervänd så kommer skärmen i repas om inte spricka. Men en kant så skapar vi ett mellanrum mellan marken och skärmen. Gear4 hävdar att skalet i sig ska klara av att tappas från fyra meter

I tider då vi har fokus på renlighet och bakterier så har Gear4 tänkt på det här och lagt till RepelFlex Antimikrobiell för att skydda fodralets beläggning mot luktframkallande bakterier. Enligt dem själva så är RepelFlex ett antimikrobiellt medel med egenskaper som är inbyggda för att “skydda din höljesbeläggning genom att hämma tillväxten av luktframkallande bakterier och skydda mot nedbrytning från mikroorganismer”

Gear4 Rio Snap Crystal Snap

Gear4 hävdar att det transparenta skalet inte kommer gulna med tiden. Gulnade skal är något som vi tenderar att få se dels på grund av tidens tand men också på grund av telefonernas värmeutveckling. Vi har lämnat det transparenta skalet i solen för hårdtestat det utan tendens till att gulna. Rio Snap i sin tur lider, på samma sätt som Apples matta skal, av att fingeravtryck och fett lätt syns på den matta ytan. Men har man telefonen i byxfixan så åtgärdas det av sig själv.

Magsafe magneterna är inte lika starka som Apples egna skal. Tyvärr. Vi har vant oss vid att kunna fästa telefonen överallt. På kylen, på spisfläkten. Men Gear4 skalen har en något mindre stark magnet på 12 Pro skalen som gör att telefonen sakta sakta glider ner istället för att sitta fast.

Pris: €44,99

Rio Snap

Crystal Palace Snap