GameCube och Wii-emulatorn Dolphin kommer till Steam

Från sajten:
image

Dolphin som låter oss spela Nintendo GameCube- och Wii-spel på datorn kommer snart att finnas för gratis nedladdning på Steam.

En Early Access-version är planerad till andra kvartalet 2023. Emulatorn gör det möjligt att spela klassiska Nintendo-spel i högre upplösning och bildhastighet och med valfria handkontroller. Dessutom kan du ladda ner community-skapade mods till olika spel för emulatorn.

https://t.co/5p8N9Xpv9D

— Dolphin Emulator (@[email protected]) (@Dolphin_Emu) March 28, 2023

I Dolphins beskrivning av programvaran står det att användare måste ha originalkopior av spelen för att få använda emulatorn. Med stor sannolikhet kommer Dolphin att få stöd för Steam Deck i framtiden.

Via: Eurogamer

Från sajten:
image

Wii- och GameCube-emulatorn Dolphin kommer inte att släppas på Steam som planerat.

Nintendo har blockerat släppet med hänvisning till upphovsrättslagstiftningen. Nintendo har antagligen skickat ett gäng advokater med lite papper till Valve som äger Steam. Utvecklarna till Dolphin undersöker nu deras möjligheter och hoppas kunna ge ett mer detaljerat svar inom kort.

It is with much disappointment that we have to announce that the Dolphin on Steam release has been indefinitely postponed. We were notified by Valve that Nintendo has issued a cease and desist citing the DMCA against Dolphin’s Steam page

Nintendo har troligtvis pekat på deras skivkrypteringen för Wii-spel som en av anledningarna till att stoppa släppet. Andra emulatorer som RetroArch finns redan på Steam men fungerar på ett annat sätt än Dolphin som fungerar som en direkt kopia av Nintendos spelkonsoler.

Via: The Verge

Väldigt Nintendont
@Bluish snart får du nog ett papper från Nintendo att din katt begår copyright brott med sitt namn...

2 gillningar

Haha… får döpa om honom till Moshi.

1 gillning