Framtidens smarta dörr från Xiaomi har koll på besökaren

Från sajten:
image

Framtidens smarta hem får vi en försmak på då och då via de många tillverkarna på marknaden. Nu har Xiaomi visat upp en smart dörr fullspäckad med smart teknik.

Xiaobai Blade Star är en smart dörr som presenterats av Xiaomi och som visar sig vara fullspäckad med smart teknik. I den smarta dörren får vi bland annat 3D-ansiktsigenkänning, NFC och fingeravtrycksläsare. Dörren finns ute som ett crowdfunding-projekt i Kina så vi ska nog inte förvänta oss en version för den europeiska marknaden men konceptet är onekligen intressant. Priset på Xiaobai Blade ligger, omräknat till svensk valuta på ungefär 19. 500 kronor.

Dörren har flertalet olika tekniska lösningar inbyggda som exempelvis en 1080p HD-kamera med 150° betraktningsvinkel, infraröd nattkamera och en rörelsesensor. Givetvis finns också en inbyggd mikrofon så du kan kommunicera med eventuella besökare. Smart lås är givetvis en av komponenterna också. På tal om komponenter så uppges att Xiaobai Blade har över 2.800 komponenter och kan låsas upp på sju olika sätt. I dörren sitter en åttakärnig MediaTek Kompanio 500-processor som driver ansiktsigenkänningen vilket sker på under 0.3 sekunder. Upp till 255 ansikten kan kännas igen och felmarginalen ligger på 0.0001 % enligt Xiaomi.

Förutsatt att du bor i lägenhet och har möjlighet att välja dörr själv – skulle detta vara intressant?

Källa: Input

1 gillning

Ge mig!!

Kan den även stänga av ugnen vid behov? :grinning_face_with_smiling_eyes:

Tråkigt bara att den kommer släppa in Kinesiska regeringstjänstemän om de så vill…

1 gillning