Framtida fjärrkontroller för Google TV laddas med inomhusljus

Från sajten:
image

Enligt uppgifter från 9To5Google så kan framtida fjärrkontroller för Google TV laddas med ljuset inomhus. Företaget TW Electronics har visat upp en en ny fjärrkontroll på CES.

TW Electronics är ett företag som tillverkar många av de fjärrkontroller som används för Google TV. Nu har de visat upp en ny fjärrkontroll på elektronikmässan CES 2023 som har ett inbyggt batteri och som laddas med det befintliga ljuset inomhus.

Den fjärrkontroll som nu visades upp använder fotovoltaik för att omvandla ljusenergi till elektrisk energi. För dig som inte känner till detta begrepp så förklaras det så här på Wikipedia:

Fotovoltaik är teknik som utnyttjar den fotovoltaiska effekten för direkt omvandling av ljusenergi från solen (fotoner) till elektrisk energi (elektroner) genom så kallade solceller, eller fotovoltaiska celler. På grund av den ökade efterfrågan av koldioxidneutrala energikällor under senare år har tillverkningen av och forskningen kring solceller och fotovoltaiska anläggningar ökat kraftigt.

Tekniken innebär att fjärrkontrollens inbyggda batteri kommer att kunna laddas med hjälp av ljuset i hemmet. Till viss del har vi sett liknande innan på fjärrkontroller från Samsung men dessa laddas med hjälp av solljuset då det är solceller som finns inbyggda i deras kontroller. Teknologin som används levereras av svenska företaget Exeger som har sin version kallad Powerfoyle.

 

Även Exeger visade upp en ny fjärrkontroll som tagits fram i samarbete med ett annat företag, Ohsung Electronics som också levererar fjärrkontroller för Google-enheter.

Vad tycker ni om denna teknik – något vi vill se i alla fjärrkontroller framöver?

Källa. 9To5Google