Fortsatt bra försäljning för mobiler och datorer

Från sajten:
image

Elektronikbranschen presenterar idag siffror för årets första åtta månader. Det vi ser är att mobiler och datorer har fortsatt bra försäljningssiffror.

Försäljningen för konsumentelektronik under pandemins andra år fortsätter att öka i de flesta segment. Elektronikbranschen meddelar att det totala försäljningsvärdet inom hemelektronik har ökat med fem procent under årets första åtta månader. Så här säger Klas Elm, vd för Elektronikbranschen:

– Man ska ha i åtanke att vi nu jämför med månader från 2020 som visade historiska försäljningsvolymer. Att vi ändå fortfarande har en ackumulerad ökning under detta år är imponerande.

Elektronikbranschen

Diagrammet ovan visar den ackumulerade försäljningen sedan januari 2021 av sju produktgrupper samt totalt försäljningsvärde. Statistiken avser produkter i antal utom för audio och försäljningsvärdet. Diagrammet visar den procentuella förändringen för perioden, jämfört med motsvarande period 2020.

Vad vi kan se från ovanstående statistik är att variationerna mellan produktkategorierna är stora. På minussidan ser vi att tv-apparater minskar med undantag för större modeller. Mobiltelefoner, it-produkter och spelkonsoler ökar också.

Hur ser det ut för egen del – har du ökat dina inköp av tekniska prylar i hemmet under pandemin?

Källa: Elektronikbranschen

Har faktigt köpt mindre prylar detta år. Känner mig lite mättad när gäller smarta hemmet och annat.
Köpt mer sprit och vinyl. :joy:

2 gillningar