Forskare har lyckats tolka språk från hjärnan

Från sajten:
Forskare har lyckats tolka språk från hjärnan


image

Forskare har lyckats med konststycket att läsa av hjärnans aktiviteter vid språk och med hjälp av maskininlärning tolka ut vad som är tänkt att sägas.

Det här är inte samma sak som att kunna läsa av någons tankar utan istället handlar det om att forskare har kunnat tolka ut hjärnans signaler som går mellan cortex till tungan och musklerna i munnen.

“For the first time, this study demonstrates that we can generate entire spoken sentences based on an individual’s brain activity. This is an exhilarating proof of principle that with technology that is already within reach, we should be able to build a device that is clinically viable in patients with speech loss.”

Forskningen är gjord på personer som redan innan hade flera implantat i hjärnan på grund av olika medicinska operationer.

Med hjälp av den här forskningen så kommer förhoppningsvis personer med funktionsnedsättning i tal kunna få hjälp med att få fram 150 ord i minuten något som är en stor skillnad från exempelvis personer med degenerativ muskelsjukdom som i dag kan vara begränsad till 5 till 10 ord i minuten.

Via: TechCrunch

Källa: Nature.com

Ja va säger man , framtiden e här … snart e robotarna här på riktigt , vi behöver inte bekymra oss om klimaten längre utan allvarligare problem än så … dom kommer utrota oss först så som vi uppför oss :man_shrugging:t2::joy:

Sätt en AI på att lära sig det där så snackar vi hemautomatisering som heter duga, ”marängsvissen är klar,” men jag har inte, ”nä men du tänkte”

1 gillning

Haha , lugn - inte långt borta de där :relaxed:

OT: Men det här kommentarssystemet ni har är fruktansvärt jobbigt.
Att öppna upp en helt separat sajt i en ny flik för att komma åt kommentarerna och där även inlägget visas i sin helhet ovanför kommentarerna är ju riktigt tråkig UX.
Snälla återgå till att ha kommentarerna vid artiklarna istället!
Vad är syftet att ha det på det här viset?

Man kan välja de själv va … ? Under settings @Esse

Hej! Vi ändrade för att vi ville bygga ett community i stället för vanliga kommentarer. Det var också väldigt låg aktivitet på kommentarerna tidigare. Däremot har vi som mål att integrera allting bättre i framtiden :slight_smile:

1 gillning

Inte just det momentet :slight_smile:

Aha , ok ja ja kör ju inte på dator alls , bara mobil …

Det är ju ett fint långsiktigt mål. Men integrera gärna så det blir en sömlös upplevelse. Nu känns det väldigt mycket kaka på kaka med 2 olika sajter och innehåll som är duplicerat osv…

Ja verkligen :slight_smile: