Flygande elbåten Candela C-8 visas upp på eCarExpo

Från sajten:
image

Elbåten Candela C-8 har Sverigepremiär på eCarExpo den 3-5 februari. Batteriet i Candela C-8 har tagits fram i samarbete med Polestar.

Den svenska flygande elbåten Candela C-8 kommer att premiärvisas i Sverige på eCarExpo den 3-5 februari på Friends Arena i Stockholm. Denna unika elbåt svävar till synes fram ljudlöst ovanför vattenytan och påverkas inte av vågor eller vind. Detta är möjligt tack vare ett avancerad styrsystem som håller båten rak i alla lägen. Dessutom gör den patenterade, torpedliknande elmotorn och bärplanstekniken att Candela C-8 har bättre räckvidd i hög fart jämfört med andra elbåtar.

Batterierna i elbåten kommer från ett samarbete med Polestar och ger en räckvidd på över 100 kilometer i hög fart. Candela C-8 ’powered by Polestar’ använder samma batteripaket och DC-laddningsteknik som i Polestar 2. Den långa räckvidden görs möjlig genom användandet av bärplansteknik. Candela C-8 flyger över vågorna på datorstyrda undervattensvingar som kraftigt minskar vattenmotståndet och använder 80% mindre energi än konventionella motorbåtar i hög fart.

Visst tusan ser det fräckt ut där den svävar fram över vattnet?

Källa: Pressmeddelande

 

Galleri