Fler detaljer läcker ut om Sonos Roam

Från sajten:
image

Sonos kommer att hålla ett event på tisdag för att presentera en ny högtalare. Som läckor visat handlar det om Sonos Roam.

För ett par dagar sedan kunde amerikanska sajten The Verge visa upp hur Sonos Roam kommer att se ut. Nu har de kommit över lite mer information om högtalaren och vi tittar lite närmare på vad som dykt upp. Priset ser ut att hamna på USD 169 vilket i svenska kronor säkert blir runt 1999 med tanke på växelkurs och andra påslag.

Batteritiden ryktas vara upp till 10 timmar på en laddning och den kommer att ha stöd för såväl Amazon Alexa som Google Assistent. Med IP67-klassning tål den att vara under 1 meter vatten i upp till 30 minuter om du råkar tappa den i poolen.

Sonos Move & Roam

Trueplay

Som storebror Move ryktas Roam även ha stöd för automatisk Trueplay. Den kommer då att använda de inbyggda mikrofonerna för att kalibrera ljudet baserat på omgivningarna. Detta för att leverera så bra ljud som möjligt när du lyssnar på musiken.

Bluetooth

Sonos Roam kommer att kunna spela musik via Bluetooth och Wifi samtidigt och inte som på Move där du får välja ett av alternativen. Med andra ord kan du spela upp musik via Bluetooth från din mobil som sedan spelas upp på dina andra högtalare via wifi för multirumsljud.

Sound Swap

En funktion som låter dig skicka ljudet från din Roam till en annan högtalare i närheten när du håller nere “Play/Pause”-knappen. Troligtvis används Bluetooth Low Energy för att bestämma vilken högtalare som är närmast dig.

Fungerar ej som surroundhögtalare

Enligt uppgift så går det inte att använda den som surroundhögtalare till en Sonos Arc eller Sonos Beam. Med andra ord samma som för Move så du är fortfarande “låst” till antingen One SL, One eller Ikea Symfonisk för detta.

Även den batteriladdare som kommer att säljas som ett separat tillbehör för USD 49 har dykt upp på bild, se nedan.

Sonos Roam Charger

Huruvida dessa uppgifter stämmer får vi bekräftat vid eventet på tisdag. Troligtvis kommer då även tester av ljudet att dyka upp i samband med detta.

Är ljudet bra i denna så finns det ganska mycket som talar för att detta blir ett givet köp inför de varmare dagarna i hängmattan eller vid poolen. Kommer du att köpa?

Källa: The Verge

Vet vi om den stödjer AirPlay2?

Det gör den med största sannolikhet då övriga högtalare i Sonos-linjen gör det.