Finland utmanar Sverige i kunskap om AI

Från sajten:
Finland utmanar Sverige i kunskap om AI | Teknikveckan
Finlands finansminister har utmanat Sverige i vem som kan få flest personer att gå kursen Elements of AI.

Kort beskrivit är Elements of AI en MOOC från University of Helsinki. Alltså öppen universitetskurs som vem som helst kan gå.

Kursen löper över ca 6 veckor, antingen sätter de farten eller så väljer du själv hur snabbbt du vill göra den. Kursen ger 2 ECTS poäng, det vill säga om du klarar alla test och går igenom 90% av materialet.

Bakgrunden till skapandet av kursen är att öka kunskapen och förståelsen för AI. På senare år har AI används som begrepp i en mängd sammanhang av många utan att de har förstått innebörd. Kursen syftar till att reda i det här.

Nu har alltså finlands finansminister utmanat sverige för att se vem som kan få flest medborgare att gå kursen.

För tillfället finns den på engelska, och möjligtvis finska, en svensk översättning är på väg.

Vi har talat med Daniel Gunnarsson, Bibliotekarie vid Bibliotek & IKT – Medicinska fakulteten – Lunds universitet, som har gått kursen och har följande att säga om kursen:

Jag har kört modul 1 och det är riktigt bra, många bra element för att vara en distanskurs / mooc och snyggt layoutad.

Den svenska sidan för kursen beskrivs på följande sätt:

Målet med kursen är att göra AI begripligt

AI Innovation of Sweden tar kursen Elements of AI – Grunderna i artificiell intelligens till Sverige, med målet att lära ut grunderna inom AI till över 1% av Sveriges befolkning. Vi jobbar för att så många som möjligt skulle förstå vad AI är, vad som går (och inte går) att göra med AI och hur man kommer igång med att utveckla AI. Den första kursen, Grunderna i AI, kombinerar teori med praktiska exempel och kan göras i egen takt.

Källa: Tekoalyaika

@Esse jag har anmält dig

:rofl: