Findus lanserar tre vegetariska snabbrätter

Från sajten:
image

Det är alltid bra att variera sin kost och här hemma är vi rätt dåliga på att laga vegetariska rätter om inte en oliv i martinin räknas. Men Findus vill locka över fler till den gröna sidan med sina tre nya vegetariska rätter.

De nya rätterna som nu finns i butik är Vego Pytt, Vego Bolognese och Vego Tagliatelle Chicken Style. De är alla inspirerade av originalen som innehåller kött men dessa tre är vegetariska. Vego Pytt är gjord på veteprotein istället för kött och den innehåller även lök och potatis. Rätten tillagas i en stekpanna och tar sex till åtta minuter att få färdig. En påse har ett rekommenderat pris på 52,90 kronor och väger 700 gram.

En bolognese som får stå och puttra på spisen i flera timmar är fantastiskt trevligt men att få till en riktigt mustig bolognese tar sin lilla tid. Findus Vego Bolognese tar max tio minuter att tillaga och istället för kött innehåller den ärtprotein som har fått bubbla i deras sås som är kryddad med bland annat basilika, chili och oregano. Allt slungas ihop med italiensk pennepasta. Rekommenderat pris är 79,90 kronor och en påse väger 900 gram, tillagningstiden är max tio minuter i stekpanna.

En klassisk tagliatelle chicken kan vara fantastiskt gott och i Vego Taliatelle har kycklingen byts ut mot bitar av ärt- och veteprotein som har fått bubbla i en mild, pepparsås som sedan toppas med morötter, broccoli och paprika. Rätten tar under tio minuter att tillaga och en påse väger 900 gram. Det rekommenderade priset är 79,90 kronor och samtliga tre rätter går att hitta i frysdisken redan idag.

1 gillning