Fibaro Home Center blir nu Yubii Home

Från sajten:
image

Fibaro är välkänt inom hemautomation och nu sker stora förändringar. Ny app, nytt namn och ny profilering när Nice gör om.

Det är kanske inte känt för den stora massan men polska företaget Fibaro köptes häromåret upp av italienska Nice. Företaget Nice grundades 1993 och är mest känt för sina motorer för solskydd och grindar och finns idag representerade över hela världen. Sedan ett par år har de förvärvat en del olika företag, bland annat med fokus på hemautomation där Fibaro var ett av dessa. Ett annat var amerikanska företaget Abode som tillverkar produkter för hemlarm och säkerhetslösningar.

Nu sker det en del större förändringar inom företaget och man knyter samman säcken lite mer kring sina lösningar och presenterade häromdagen Yubii Home. Appen som använts tidigare för att styra och kontrollera Fibaro Home Center ersätts nu av Yubii Home Center och med den förändras även en del av gränssnittet.

Yubii Home

Yubii Home är kompatibel med Google Assistent, Amazon Alexa och Siri Shortcuts så ingen direkt kompatibilitet med Apple HomeKit.

Yubii Home Center

 

Enligt hemsidan så kommer Yubii Home Center att vara den huvudsakliga appen för att styra produkter från Nice, Fibaro och Elero. Sedan tidigare är deras lösningar kompatibla med drygt 3.000 produkter från exempelvis Philips Hue, SmartThings, Google, Alexa, Yale, IFTTT, Hikvision, Sonos med flera.

Ni som använder Fibaro Home Center – har ni tagit del av uppdateringen än och vad tycker ni om denna?

Källa: Yubii Home