Får vi se en uppföljare till Ikea Trådfri uttag snart?

Från sajten:
image

Att Ikea håller på med en översyn och utbyte av produkter för det smarta hemmet är ingen nyhet. Nu verkar det som att även deras trådlösa uttag kommer att ersättas.

Ikea Home Smart är lösningen för det smarta hemmet från möbeljätten. Sedan introduktionen för ett antal år sedan har de kontinuerligt adderat nya produkter till sitt sortiment vilket gjort det hela lite mer komplett. Sedan en tid tillbaka har vi också sett att de fasar ut fjärrkontroller som använder knappcellsbatterier och detta till förmån för laddningsbara batterier vilket är bättre för miljön.

På deras hemsida listas nu deras trådlösa uttag som “Utgår inom kort” vilket mycket väl kan peka på att vi får se en ny och förhoppningsvis lite mindre variant. Det som är den stora fördelen med deras uttag är att det går att placera två stycken bredvid varandra i våra svenska uttag. Nackdelen är att det är en stor och klumpig modell utan fysisk knapp för att sätta på eller stänga av uttag så vi hoppas på en förbättrad version.

Vad tror ni om vad som komma skall och vågar vi hoppas på en variant som även har energimätning?

Källa: Ikea

Det hade varit trevligt med en lite mindre plugg. Trådfri är nog den största pluggen på marknaden, DOCK endast åt det ena hållet. På den mindre sidan är den nog minst på marknaden :smiley:

Jag har ett gäng Shelly Plug-S också som är mindre, men det går inte att sätta två sådana i samma dubbeluttag. Det funkar dock med Trådfri, om man sätter de små sidorna mot varandra. Dock ser det inte klokt ut :smiley:

Hoppas det! En mindre med bättre kvalite. Precis bytt ut två pluggar som gett sig.

Googlade lite, och tydligen har Ikea i slutet av november registrerat två nya uttag hos FCC för den amerikanska marknaden med namnen INSPELNING och TRETAKT.
Så det är på väg!

1 gillning

Blir mindre och i två olika storlekar. Kan skilnaden vara att den ena har knapp? Vad annat skulle kunna motivera två versioner?

The TRETAKT seems to measure around 50 x 40 mm (~2.0 x 1.6-in), while the INSPELNING is wider at about 65 x 40 mm (~2.6 x 1.6-in). This makes them both smaller than the existing TRADFRI Wireless control outlet, which is 98 mm (~3.9-in) wide and 54 mm (~2.1-in) tall.

1 gillning

Ikea Inspelning:
IMG_6186

Man kan ju anta att den svenka versionen blir ”på höjden” som nu? Så här ser nuvarande amerikanska Trådfri ut:

1 gillning

Från sajten:
image

En nyhet från Ikea häromdagen var möjligheten för användare att se sin energiförbrukning i appen. Till hösten lanseras Ikea Inspelning som ett komplement.

Ikea Home Smart fick häromdagen möjlighet att visa användarna hur det ligger till med energiförbrukningen i hemmet. Nu har de också avslöjat att den kommande smarta pluggen, Ikea Inspelning, som mäter anslutna enheters energiförbrukning lanseras i butikerna under oktober månad. Den blir kompatibel med Ikea Dirigera där den kan visa energiförbrukningen separat från Energiöversikten i appen.

För den som vill gräva ner sig i det tekniska kring Ikea Inspelning så finns den tekniska dokumentationen här. Enligt uppgift blir Inspelning något större än Tretakt (som syns på bilden ovan).

Källa: Ikea