Fairphone lanserar earbuds med utbytbara batterier

Från sajten:
image

Fairphone är företaget som vill att vi ska äga våra produkter under en längre tid. Nu lanserar de ett par earbuds med utbytbara batterier.

Nederländska företaget Fairphone har gjort sig ett namn genom att tillhandahålla produkter där olika komponenter går att byta ut vilket förlänger livslängden. Nu har de lanserat ett par earbuds i två olika färger, svarta och vita, vid namn Fairbuds. De fungerar med både Android och iOS, har brusreduceringsfunktion och den stora nyheten med dessa är att de har utbytbara batterier.

Totalt kan sju olika delar bytas ut i Fairbuds vilket ska kunna ge en längre livslängd för användaren. Tappas en lur bort går det att beställa en ny och såväl batterier i hörlurarna som i laddningsetuiet går att byta ut. Fairbuds har titanbelagda 11 millimeters drivare och den aktiva brusreduceringen minskar bland annat vindbrus. Det finns sex mikrofoner och möjlighet till att ansluta till två enheter samtidigt.

Batteritiden i Fairbuds är 26 timmar med laddfodralet och kapslingsklassen är IP54. Ljudet går att anpassa i appen med en åttabandsequalizer. Både hörlurar och laddfodral är tillverkat med 70 procent återvunnet material.

Rekommenderat pris för Fairbuds är 149 euro och mer information finns att läsa på hemsidan.

Källa: Pressmeddelande