Fågeln som visslar dig till ett fräschare inomhusklimat

Från sajten:
image

Har du svårt att veta när det är dags att ventilera hemma? Då kan innovationen AirBird vara lösningen för dig som visslar när det är dags att vädra.

AirBird är en ny innovativ pryl för ditt smarta hem som utvecklats av i samarbete mellan GXN, VELUX Gruppen och Leapcraft. Det rör sig om en smart sensor som kontrollerar luftkvaliteten i ditt rum och ger besked om när det är dags att vädra.

Airbird Home

I takt med att vi spenderar mer och mer tid inomhus, faktiskt så mycket som 90% av vår tid så påverkas i av dålig luft. En rekommendation är att vädra minst tre gånger om dagen för ett sundare inomhusklimat. Men, hur många kommer ihåg att göra detta?

Klimatsensorn, AirBird är designad som en fågel och mäter CO2, temperatur och luftfuktighet. När luften är dålig signaleras detta genom fågelsång och ljus och du bör då vädra ut den unkna luften. Att öppna fönster och dörrar och låta frisk luft strömma in gör dig piggare och ökar produktiviteten och koncentrationsförmågan.

AirBird kan köpas för sig själv eller med en hubb och app där luftkvaliteten blir synlig i realtid. Med färgerna rött, gult och grönt signalerar appen status på luftkvaliteten. När kvaliteten på luften återgår till en normal, säker nivå kommer AirBird signalera igen, så att du kan stänga dina fönster.

 

AirBird

AirBird finns i tre olika färger; Matt Silver, Kanariegul och målbar vit. Rekommenderat pris är 2.199 kronor som fristående produkt och 2.899 kronor med hubb och den kan köpas här.

Hur vet du när du ska vädra i ditt smarta hem?

Källa: Pressmeddelande

Vädra!? Herregud, det är förseglade fönster och dörrar som gäller här på sommaren. Pollen skall motas bort!

Väääänta lite nu. Den kostar alltså som en luftrenare, har samma sensorer som en luftrenare, men den gör inget åt dålig luft :grin:

Peter, vid det här laget borde du vara medveten om att många prylar faktiskt bara är trevliga att ha. Nytta? Inte alltid men jag gillar konceptet men hade uppskattat det mer om det fanns någon smart koppling vidare mot andra tjänster.

Den är ju snygg i alla fall!