Facebook raderade sveriges största tech-grupp utan förvarning

Från sajten:
image

Facebook har helt plötsligt och utan förvarning raderat sveriges största Facebook-grupp för konsumentteknik – Teknikbubblan. Gruppen hade närmare 20 000 medlemmar.

Undertecknad startade gruppen för cirka 10 år sedan och den har till och med varit med på ett hörn när Erik Wisterberg och Caroline Englund blev nominerad till stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare.

En snabb notis pratar om brott mot användarvillkoren i relaterat till immateriell egendom – tesen är att någon delat länkar till IP-TV-material. Något som ej är ok enligt gruppens regler och som vi tagit bort många genom åren. Om så var fallet hann vi inte ta bort det innan Facebook raderade hela gruppen denna gången.

Egentligen är jag inte särskilt upprörd. Sedan vi startade Bubblan här på webben i stället så har gruppen spelat ut sin roll och Facebook-grupperna känns allmänt på dekis – liksom hela plattformen.

Men det är en påminnelse om att där algoritmer ersätter mänskliga beslut och där det inte nödvändigtvis heller finns någon tydlig kontaktväg in till just en människa att resonera om något skulle hända – ja där är ett dåligt ställe att bygga upp en verksamhet på – det kan försvinna över en natt.

12 gillningar

Får se hur länge Applebubblan varar – idag tog Facebooks automatiska algoritmer bort ett legetimt inlägg som varnar för scam – för den verkar tro att det är just ett scam.