Facebook planerar att sparka flera av sina anställda

Från sajten:
image

Meta, ägaren till Facebook kan planera att låta rekordmånga få gå från jobbet.

Det är The Wall Street Journal som rapporterar om att Meta kan meddela redan under denna veckan att de kommer vara tvungna att skära ner på antalet anställda. Meta har fler än 87000 anställda och nedskärningen på antalet anställda kan bli högra än vad vi såg förra veckan när Elon Musk lät halva Twitters personalstyrka gå.

Meta har inte uttalat sig ännu men en talesperson har hänvisat Engadget till uttalandet Metas VD Mark Zuckerberg gjorde under Q3 eranings Call:

Under 2023 kommer vi att fokusera våra investeringar på ett litet antal högprioriterade tillväxtområden. Så det betyder att vissa lag kommer att växa meningsfullt, men de flesta andra lag kommer att förbli oförändrade eller krympa under nästa år Sammantaget räknar vi med att avsluta 2023 som antingen ungefär samma storlek, eller till och med en något mindre organisation än vi är idag.

The Wall Street Journal poängterar att Meta växte med 27000 anställda under pandemiåren 2020 och 2021. Under början av 2022 fortsatte Meta att anställa och lyckades få in 15344 nya personer i företaget. Under juli månad såg Meta för första gången en minskning av intäkterna. Det här skyller Meta på konkurrensen från TikTok och Apples införande av att inte kunna spåra användarna i apparna. Mark Zuckerberg ser inte heller ut att ha lyckats generera några intäkter på sitt metaverse.

Via: Engadget

Källa: The Wall Street Journal

Podcast: Den virtuella verkligheten ingen behöver