Eve Thermo uppdaterad med Thread

Från sajten:
image

Eve Thermo får nu, som utlovat, en uppdatering för Thread. Sakta men säkert byggs växer Thread.

Tyska företaget Eve Home som tillverkar produkter för Apple HomeKit har redan flertalet produkter som stöder protokollet Thread. Nu släpps en firmwareuppdatering som ger stöd för Thread i senaste versionen av deras radiatortermostat Eve Thermo.

Det är den 4:e generationen av Eve Thermo som får uppdateringen och den görs via appen Eve Home. Smarta radiatortermostater är trevliga att ha i hemmet och med stöd för Thread får du ett stabilare nätverk i kombination med senaste Apple TV 4K, Apple HomePod mini eller Nanoleaf Shapes eller Nanoleaf Elements som alla agerar Thread Border Router vilket gör att ingen brygga eller hubb behövs.

Modellnumret som krävs för din Eve Thermo är 20EBP1701 och uppdateringen rullas ut successivt.

Vill du läsa mer om vilka produkter som finns med Thread kan du göra det här.

Källa: HomeKit Authority

Till vanliga radiatorer fungerar de väldigt bra. Köpte några på Black friday i höstas. Men de har några brister också, samma brister som tidigare. Det går inte att styra Thermo utifrån annan termometer till exempel Eves egna Eve Room. Har man stora rum(här funkar normalt offset men inte alltid) eller vattenburen golvvärme men undercentral i något skåp eller i källaren så funkar det inte tyvärr. Då jag gillar Eves produkter i övrigt är det väldigt tråkigt, kunde ha ha passat på att uppgradera programvaran betydligt mer. Funktionen att ställa ner temperaturen på schema är riktigt bra, sparar en del pengar på att sätta ner temperaturen i till exempel arbetsrummet under helgen.