Eve släpper stöd för Thread till Aqua

Från sajten:
image

Den utlovade uppdateringen av stöd för Thread till Eve Aqua pushas ut i april. Perfekt inför våren!

Eve Systems gick i höstas ut och lovade stöd för Thread till deras produkter via firmwareuppdateringar. Nu gäller detta dessvärre inte alla deras produkter utan enbart nyare versioner, troligtvis på grund av begränsningar i hårdvaran. En av produkterna som nämndes då var Eve Aqua som sköter bevattningen åt dig i trädgården när du själv ligger i hängmattan.

I samband med att de idag tidigare presenterade nya Eve Weather informerades det också om den kostnadsfria uppdatering av Eve Aqua. Stöd för Thread kommer till Aqua men då endast version 2 av deras smarta bevattnare.

En del användare har upplevt problem med räckvidden av just Eve Aqua då den använder Bluetooth och själva utkastaren sitter inte alltid nära ens HomeKit-hub. Nu kan det vara slut på dessa problem om du dessutom har en HomePod mini i hemmet som då kan agera Border Router i Thread. Fördelen med Thread är nämligen att det meshar och när du till slut kommer upp i ett bekvämt antal med Thread-produkter så kommer räckviddsproblemen i hemmet att vara betydligt färre.

Källa: Eve Systems