Eve är på gång med en smart utomhusplugg

Från sajten:
image

Tyska företaget Eve fortsätter att vilja göra våra hem smartare. Senaste produkt som ser ut att vara på gång är en smart utomhusplugg.

Eve Energy Outdoor ser ut att vara en kommande produkt från det tyska företaget som gör våra hem smartare. Läckta bilder och dokumentation från CSA (Connectivity Standards Alliance) hemsida visar upp vad som ser ut som en robust utomhusplugga. Designspråket följer vad vi sett tidigare från bland annat deras Eve Aqua som underlättar bevattningen i trädgården.

Från bilden att döma ser det ut som att den har ett bastant lock som håller tätt när detta ej används. Enheten kommer att vara kompatibel med Matter som deras smarta inomhusplugg och det är ganska troligt att den använder Thread för kommunikation. Den kommer också att kunna mäta energiförbrukningen. Då det rör sig om en utomhusplugg så lär troligtvis kapslingsklassen vara fullt tillräckligt. Eve Energy Outdoor blir ett välkommet tillskott inom området smarta utomhuspluggar, åtminstone för de som använder Apple Home och mer eller mindre bara haft varianter från Meross att välja på.

Källa: HomeKits

Från sajten:
image

Nu har mer information dykt upp om den kommande utomhuspluggen från Eve Home. Nya Eve Energy Outdoor har energimätning och lanseras i maj månad.

Tyska företaget Eve Home (som numera ägs av ABB) har nu lagt ut mer information på sin hemsida om sin kommande produkt, Eve Energy Outdoor. Som namnet antyder så handlar det om en smart plug för utomhusbruk som kommer att ha stöd för Matter samt kunna mäta energiförbrukningen.

Eve Energy Outdoor använder Thread för kommunikation och har en design som påminner om den som finns i Eve Aqua, svart och metall. Den har en bastant lucka som täcker själva uttaget och en LED kommer att visa aktuell status. Kan vara ett alternativ för dig som vill styra en pump eller annan elektrisk utrustning i trädgården. Energimätning kommer att fungera med Apple Home samt Samsung SmartThings då detta inte stöds av Google Home eller Amazon Alexa.

Lanseringen sker i maj månad och det finns en formulär på hemsidan för de som är intresserade av att veta när. Den smarta pluggen är tänkt att ersätta befintliga utomhusuttag och på så sätt göra dessa smarta. Kapslingsklassen är IP44, max last är 16 A, 3 680 W och arbetstemperaturen ligger mellan -20 °C till 40 °C. Måttet på uttaget är 83 x 83 x 67 millimeter.

Blir det ett köp månne?

Källa: Eve Home

Galleri