Evans Hankey som tog över efter Jony Ive slutar på Apple

Från sajten:
image

Jony Ive hade länge hand om designen på Apples produkter men för tre år sedan slutade han på Apple och Evans Hankey tog över för all hårdvara – men nu slutar även hon.

Evans Hankey är hårdvaruchef på Apple och har varit så sedan 2019 men nu har hon valt att lämna Apple. Vad som gör att hon väljer att sluta är oklart men hon kommer jobba kvar i en övergångsperiod på sex månader. Vem som tar över det tuffa jobbet som hårdvaruchef återstår att se. Vad detta kan betyda för framtida produkter är så klart oklart beroende på vem som tar över.

Sedan Jony Ive slutade har Apple på många sätt gått tillbaka till deras tidigare design med en kantigare form, ett liknande tangentbord som fanns tidigare och TouchBar har fått gå i graven. Även flertalet portar så som HDMI och SD-kortsläsaren har hittat tillbaka i MacBook Pro 14″ och 16″.

Intressant! Spännande och se vem som tar över.

Hon eller han? Eller missförstod jag meningen? :laughing:

Man ska inte skriva en artikel samtidigt som man lagar mat och har hungriga barn som hänger i benen och skriker att de är hungriga :joy:

Fixat, tack!

2 gillningar

Från sajten:
image

Först var det Jony Ive som slutade på Apple efter lång och trogen tjänst och för ett tag sedan sade även ersättaren Evans Hankey upp sig och att hitta någon ny verkar inte helt lätt.

Det är Bloomberg som rapporterar att Apple har svårt att hitta en ersättare till designchefen Evans Hankey som slutar om ett par månader. Tidigare så har de anställt internt inom bolaget men det var många som lämnade bolaget i samband med att Jony Ive sade upp sig under 2019. Att Apple ska anställa någon utifrån bedöms som riskabelt, detta trots att designgruppen inte i närheten har samma inflytande längre som de hade när Steve Jobs var vd över bolaget.

Det har även tidigare rapporterats att Apples fokus på senare tid har mer handlat om att hålla ned kostnader än att faktiskt fokusera på design och funktion. Om den operativa direktören Jeff Williams som leder hela designgruppen lyckas hitta en värdig ersättare till Evans Hankey återstår att se.

Via Bloomberg

Jag kan ställa upp!

Hehe, en månad senare. Nu har sidan gått bananas.