Europas största elbilsgarage får teknik från CTEK

Från sajten:
image

CTEK levererar laddinfrastruktur till europas största elbilsgarage i Stockholm. 550 meter långt garage utrustas med mer än tusen laddplatser.

Svenska företaget CTEK har fått äran att leverera laddinfrastrukturen till europas största parkeringsanläggning med laddstationer för elfordon. Det är under under Norra Stationsparken i Stockholm som ett 550 meter långt parkeringsgarage med mer än tusen laddplatser nu färdigställs. Detta blir därmed den parkeringsanläggning i Europa med flest laddstationer.

Parkeringshuset har tre våningar under mark och vänder sig till boende och besökare i området. På marknivå kommer nya Norra stationsparken att byggas, med en yta på 18 000 kvadratmeter.

100 procent av p-platserna, mer än tusen stycken, blir utrustade med laddstationer från CTEK för elektriska fordon. För att undvika överlast i elnätet har Stockholm Parkering valt att använda sig av CTEK NANOGRID för dynamisk laststyrning.

Stockholms stad arbetar med att bygga över 100.000 nya laddplatser för elbilar innan 2030 och år 2026 ska Stockholm Parkering kunna erbjuda laddmöjligheter i alla sina garage.

Källa: Pressmeddelande

Men då det är det otroligt bakåtsträvande Stockholm Parkering som beställer detta handlar det om enbar 3,7kw-laddare. Inte så framtidssäkra och aldrig något för besökare, ev. boende.

15 inlägg har sammanfogats med ett befintligt ämne: Närmare 150 bilar luftade i klimataktion

Finns andra parkeringshus för besökare med högre effekt. Som boende med långtidsparkering behöver man inte högre effekt.

Självklart finns det p-hus med högre effekt än 3,7kw, här är alla över 11kw:

Har man ett hyfsat stort batteri är det lite klent även om man laddar hela natten. För pluginhybrider och bilar med små batterier är det dock inget större problem.

Men bättre än ingen laddning alls, om det är alternativet. :slightly_smiling_face:

50 kWh = 13 timmar och det är väl ungefär det jag skulle behöva ladda om jag kom in med 20% batteri kvar och skulle upp till 80%. Ja det är några timmar för mycket.

1 gillning

De borde finnas knapp på ctek laddaren

3.7kW = 1kr/kWh
6kW = 2kr/kWh
11kW = 3kr/kWh

1 gillning