Eufy kombinerar säkerhetskameror med ytterbelysningen

Från sajten:
image

Eufy har presenterat två nya säkerhetskameror med 2K-upplösning. Kreativt nog så är dessa kombinerade med belysning för fasaden i hemmet.

Eufy har visat upp två nya säkerhetskameror på sin amerikanska hemsida, Eufy S100 Wired Wall Light Cam samt Eufy S120 Solar Wall Light Cam. Än så länge har inte mycket information offentliggjorts kring kamerornas specifikationer men den avlånga modellen, S100 har tvåvägskommunikation och belysningen är på 1200 lumen. Utöver upplösning på 2K så har den en vidvinkellins.

Den mindre sägs vara lättinstallerad med endast 3 steg och tack vare den inbyggda solpanelen på ovansidan behövs ingen kabeldragning som det ser ut nu. Inbyggd rörelsesensor aktiverar belysningen vid detektering.

Källa: Eufy

Från sajten:
image

Att kombinera smarta produkter så att de blir mer funktionella är bra. Den nya säkerhetskameran eller belysningen från eufy tar detta snäppet längre.

Anker-ägda företaget eufy som är verksamma med en mängd olika produkter för det smarta hemmet har nu lanserat sin solcellsdrivna säkerhetskamera med inbyggd belysning. eufy S120 Solar Wall Light Cam är något så smart som en säkerhetskamera som utöver att vara väldigt lättinstallerad (helt trådlös) också har inbyggd rörelsedetektering vilken i sin tur tänder fasadbelysningen varpå inspelning av det som händer framför startar.

Men, en stor skillnad här jämfört med andra spotlight-utrustade säkerhetskameror är att denna har en inbyggd solpanel på ovansidan vilket innebär att du inte behöver dra ström till den samt att den mer eller mindre alltid är laddad och redo att spela in ett videoklipp när något händer. Det inbyggda batteriet håller i upp till 60 dagar innan det behöver laddas eller utsättas för solsken.

På den tekniska sidan hittar vi en kamera med upplösning i 2K, kapslingsklass IP65, färgtemperatur på 4000 K, ljusstyrka på 300 lumen, 5x zoom, tvåvägskommunikation, mörkerseende med färg, siren på 105 decibel, aktivitetszoner, 8 GB lokal lagring och en drös andra funktioner.

S120 Solar Wall Light Cam från eufy är kompatibel med Amazon Alexa och Google Home.

Rekommenderat pris är 99,99 amerikanska dollar och den är än så länge bara lanserad i USA.

Källa: eufy

1 gillning

Märkligt att den inte är homekitkompitabel när deras andra kameror är det? :thinking:

Vet inte om det fortfarande är så, men innan så så gick det inte att få in batteridrivna kameror i homekit. Men det har ju eufy löst på andra kameror genom en homekit-kompatibel hub.
Kan ju tycka att denna skulle kunna läggas till i deras hub och kunna komma in i homekit också.

1 gillning

Från sajten:
image

Den senaste säkerhetskameran från eufy med lite fler funktioner än vad vi där vana vid ser inte ut som en kamera. Nya S100 Wired Wall Light Cam lyser upp fasaden åt valfritt håll.

eufy har lanserat ytterligare en säkerhetskamera för ditt hem med fokus på att lysa upp. Nya eufy S100 Wired Wall Light Cam ser inte ut som en traditionell utomhuskamera utan mer som en avlång fasadbelysning vilket den också är. I mitten av belysningen sitter själva säkerhetskameran som filmar i 2K-upplösning, täcker upp 160°, har en ljusstyrka på 1200 lumen och givetvis inbyggd rörelsesensor.

De två lysande delarna på säkerhetskameran kan aktiveras via rörelsesensorn i enheten. Dessutom kan de vridas separat för att lysa framåt, åt sidorna eller ytorna baktill vilket är ganska smart och bidrar till lite mer stämning om så önskas. Det är möjligt att zooma upp till 5 gånger via S100 Wired Wall Light Cam. Sensorn ska för övrigt detektera upp till 10 meter bort varpå belysningen kan tändas om någon skummis dyker upp. Kapslingsklassen är IP65.

Mörkerseende i färg ska ge skarpa detaljer och stöd för röstassistenter finns via Google Home och Amazon Alexa. För den som vill leka runt lite med färger finns det tillgång till 1 miljon färger vilket kan skapa spännande fasader när mörkret faller på. Säkerhetskameran har även en inbyggd siren på 105 decibel och det är möjligt att ställa in aktivitetszoner. Inspelat material lagras lokalt på 4 GB internt minne och upp till 25 dagars material kan sparas utan kostnad.

Rekommenderat pris är 149,99 amerikanska dollar och mer information om produkten finns här. Om den når oss här i Europa får vi se.

Källa: Eufy

Trevlig produkt på många sätt men 2K är för snål upplösning tycker jag för att ha utomhus. 5MP för en utomhuskamera är minimum för mig. Helst ska det vara 4K.
2K/4MP kan jag ha inomhus där det oftare är mindre områden som ska övervakas.