En trådlös laddare de luxe för mobiltelefonen

Från sajten:
image

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat en ny, mångsidig laddare för din mobil. En laddare som ser till att du även kan ladda dina andra prylar samtidigt.

I takt med att vi mer eller mindre har stora delar av vårt liv i våra mobiler blir vi också beroende av att dessa är laddade. Beroende på hur vi använder våra mobiler i vardagen så räcker också batteriet olika länge. Därför har det i vissa fall blivit så att vi kånkar runt på en powerbank eller mobilladdare när vi lämnar hemmet. Är vi hemma så är det inte ovanligt att se mobilladdare både här och där i våra hem utan att vi reagerar på detta.

Vi fick frågan om vi ville recensera nya mophie wireless charging hub och givetvis är en laddare med fler möjligheter något vi vill titta närmare på.

Förpackning & innehåll

Tydlighet är A och O och här har företaget lagt ner en hel del energi på att kommunicera ut så mycket information om produkten som möjligt. Visst, det är förvisso en laddare men i detta fall en mer avancerad sådan så det finns mer att berätta för konsumenten. Laddaren är av typen QI och fungerar de vanligaste och mest använda mobiltelefonerna på marknaden idag så länge de har stöd för denna standard vilket de flesta har.

Laddaren mophie wireless charging hub är dock snäppet vassare än de flesta andra laddare på marknaden. Inte nog med att den har trådlös laddning så finns det även tre inbyggda laddportar för dina andra prylar och det är en USB-C och två USB-A portar som finns tillgängliga framtill på laddaren, en av dessa är för snabbladdning med USB A och ger 18 W. Detta innebär att du kan ladda upp till fyra enheter samtidigt via en och samma laddare av det mindre formatet. Vi ser också att det är upp till 10 W trådlös snabbladdning som gäller vilket säkert är tillräckligt för de flesta normalanvändare.

Mophie Wireless Charging Hub

Informationen på baksidan av förpackningen ger oss mer fakta kring vad som kan laddas och med vilken effekt. Den ena USB A-porten ger 12 W, USB C-porten i mitten ger 20 W PD (Power Delivery) och den sista USB A-porten har snabbladdning och ger 18 W så beroende på vad du behöver ladda så säkerställ att rätt port används för maximal prestanda.

Laddaren fixar även trådlös laddning genom tunnare skal för din mobil så ingen garanti för att den fungerar med tjockare, plånboksfodral vilket kan vara bra att känna till.

Mophie Wireless Charging Hub

Innehållet i förpackningen är ganska självklart; en laddare och en strömkabel tillsammans med en liten manual. Som ses på bilden nedan så är strömadaptern en rejäl sak vilket krävs för att kunna ladda flera enheter samtidigt. Utrullad är kabeln 1,5 meter lång vilket är generöst och möjliggör lite mer skräddarsydda placeringar där kabeln kan gömmas.

Mophie Wireless Charging Hub

Själva laddaren är svart, tygklädd upptill och består av plast på sidorna. Logotypen är hyfsat diskret mitt på enheten och en ring upptill ser till att din mobil inte glider av när den laddas. Glöm inte att ta bort den skyddande plasten som sitter fast ovanpå ringen, ska sägas att det inte är helt lätt att få in en nagel här för att lossa denna så det tar ett par försök…

Mophie Wireless Charging Hub

Diametern på laddaren mäter 9,5 centimeter och höjden är 2 centimeter. Med andra ord inte den plattaste laddaren men tänk nu på att denna kan ladda betydligt mer än billigare varianter på marknaden.

De tre USB-portarna är placerade framtill på laddaren vilket ger lite extra åtkomlighet när du behöver ladda något annat. Strömkabeln ansluts baktill på enheten.

Mophie Wireless Charging Hub

Användning i vardagen

mophie wireless charging hub är en trevlig laddare och faktiskt bland de bättre jag testat genom åren. Kombinationen med trådlös laddning och extra portar är bra för oss som har en växande skara av produkter som kräver laddning med jämna mellanrum. Dess litenhet med extra portar har visat sig vara riktigt bra på resor där det ibland är snålt med uttagen på rummen. Plugga in mophie-laddaren och anslut sedan hörlursfodralet, smartklockan och den extra mobilen samtidigt som din primära mobil laddar trådlöst. Riktigt smidigt ska sägas även om det lätt blir en mindre kul sladdhärva framför så det kanske inte är en laddare du har placerad på bästa plats i hemmet.

Mophie Wireless Charging Hub

Arbetar du på kontor och behöver ladda under dagen är denna laddare ett bra val eftersom lite extra kablar inte stör så mycket på kontoret som hemma.

En liten nackdel är att dess låga vikt också innebär att den relativt lätt glider runt på skrivbordet. De små fötterna på undersidan hade gärna kunnat vara lite mer “gummiaktiga” så den legat kvar lite bättre på underlaget.

Mophie Wireless Charging Hub

Det är enkelt att ladda din mobil men för säkerhets skulle behöver du säkerställa att den faktiskt börjar ladda när du lägger den på laddaren. Detta beror på vilken typ av mobil du har och hur mycket kameradelen bygger ut baktill eftersom jag vid ett par tillfälle upptäckt att min iPhone 13 Pro inte laddat eftersom den inte placerats optimalt på laddaren. Har du en mobil utan en större, utskjutande kameradel så är detta inte ett problem då den direkt börjar ladda. Mitt tips här är att i början säkerställa att den börjar ladda och hur du lägger mobilen på laddaren, efter ett par gånger så går det per automatik.

mophie wireless charging hub finns att köpa hos olika återförsäljare eller direkt från hemsidan. Rekommenderat pris är 599 kronor.

Något jag missat; vad är den fyrkantiga vita dosan?