Elvie Bröstpump tillgänglig i Sverige

Från sajten:
image

Med Elvie bröstpump skall det vara betydligt mildare att pumpa ut mjölk från brösten.

Som de flesta känner till är bröstmjölk det mest naturliga som finns och för de flesta är det en dans på rosor att sitta där med det lilla underverket milt sugandes näring.

Ja förutom för just dig eller din partner då, kanske även några i den närmaste familjen, kusinerna, de flesta kollegor och ja, ni fattar. Det kan vara skitjobbigt och det för väldigt många. Undertecknad är för övrigt flaskbarn från dag 3.

Bröstpumpar finns det gott om men de kan vara ett lika stort trauma de, särskilt de manuella.

Detta vill företaget Elvie råda bot på och lanserar sin Elvie Pump på den svenska marknaden. Den är helautomatiskt och appstyrd. Elvie lovar stort och Tania Boler som är grundare och VD för bolaget säger i ett pressmeddelande:

“Genom smart teknologi vill vi på Elvie underlätta kvinnors vardag. Utvecklingen av bröstpumpar hade stått still i många år när vi startade. Det fanns inga bra alternativ, och det har vi ändrat på. Elvie Pump låter kvinnor pumpa på sina egna villkor och det har varit fantastiskt att se hur den redan har förändrat livet för många. Vi är så glada över att äntligen kunna lansera produkten i Norden, där det finns en progressiv inställning till smart vardagsteknologi”

Priset för Elvie Singel är 3 800 kronor medans om du vill köra dual wield får höfta upp hela 7 000 kronor för en Dubbel. Vi återkommer om det är värd stora delar av månadens föräldrapenning i en recension framöver.

1 gillning

Blir det ett test på den @Esse? :joy:

Japp!

1 gillning

Från sajten:
image

Att amma är inte alltid en dans på rosor och för många krävs det blod, svett och såriga bröstvårtor. En bröstpump kan komma väl till hands när man vill att amningen ska komma igång efter födseln.

En hjälte vid mjölkstockning och en hjälpande hand när mamma vill ut på egna äventyr helt enkelt. Elvie är den första bärbara, no-hands pumpen som ska ge frihet åt en aktivitet som tidigare varit väldigt begränsad.

Enkelhet & användarvänlighet

Väldigt enkel att plocka isär delarna och sätta ihop. Få knappar med enkla funktioner på själva pumpen gör Elvie till en mycket användarvänlig vacker sak. Den svåra delen är att placera skölden rätt på bröstvårtan. Här är det bra att ta hjälp av en spegel vilket Elvie själva ger som förslag. Sen gäller det att memorera hur den ska placeras när man väl är utan spegel som hjälp.

Elvie Bröstpump

Portabilitet

Det går toppen att röra på sig men med det sagt gäller det att hålla sig upprätt. Det känns som om pumpen släpper sitt grepp och läcker en del när man lutar sig ner för att ta upp något på golvet. I samband med att pumpen lutas framåt kan även indikatorn felaktigt tro att flaskan är full och sluta pumpa. Däremot verkar det gå att halvligga i soffan utan problem vilket är ett plus.
Elvie vill mena att du kan pumpa var som helst, när som helst. Det är inte en omöjlighet men det syns, det syns verkligen där under tröjan och om du skulle lyckas dölja det under en hoodietröja så har du en vit lysande lampa som genomborrar de flesta material. Kanske i bilen, under jackan? Den låter men inte mycket.

Lätt att ta med sig i medföljande påse. Bara att stoppa ner en kork till flaskan och du är good to go.

Elvie Bröstpump

Elvie ihop med två något mindre smidiga konkurrenter.

Känsla och jämfört med andra alternativ

Pumpen har två lägen; stimulering och pumpläge/utdrivning. Elvie startar alltid i stimulerings-läge och går sen över i pumpläge, antingen när den känner av att det kommer mjölk eller efter 2 minuter. Detta är ingen nyhet utan finns på de flesta elektroniska pumpar som säljs idag men kan tänkas att Elvie är ensam om att byta automatiskt. Stimulerings-läget får ett plus i kanten då det är mycket effektivt. Även utdrivningen, läget som kommer efter att mjölken börjat komma ger snabbt resultat även på en låg intensitetsnivå. Det behöver inte vara så att mjölken kommer snabbare och mer bara för att man använder en högre nivå med starkare sug.
Elvie är inget undantag då de kommer till själva känslan, det känns, men inte nämnvärt om man håller det på en lagom nivå. Kan stundtals glömma bort att det pumpas.

Batteri

Det tar ca 2 h att ladda Elvie vilket görs med en micro usb-sladd som följer med. Pumpen kan sedan användas i 2 till 2,5 h beroende på pump-intensitet. Om pumpen inte används laddas batteriet ur på ca. en vecka, svårt att svara på exakt hur lång tid det tar men kan vara bra att ha i åtanke om du vet med dig att du inte pumpat på länge och ska ta den med dig utanför hemmet.

Rengöring

Elvie-pumpen består utav 5 delar som används vid pumpning. Flaska, brösttratt (bröstsköld), ventil, pip samt ett lock till försegling av flaskan. Efter varje användning ska samtliga delar först sköljas i kallt vatten, diskas med milt diskmedel i varmt vatten och sen återigen sköljas i kallt. Det går även bra att diska delarna överst i diskmaskinen. Tillverkarna menar alla delar ska steriliseras i kokande vatten varje dag, detta känns som en högst personlig fråga huruvida det kommer att ske i alla hushåll men Elvie vill nog ha sin rygg fri.
Att diska flaskorna är svårt pga utformningen, här blir det mest en noggrann sköljning. Att sedan få flaskorna att torka på diskställ är en omöjlighet, det krävs en handdukstorkning innan användning eller förvaring, något som man gärna vill undvika då en ren kökshandduk blir ett extra omständigt steg. Det går något smidigare i diskmaskinen även om flaskorna inte torkar ur helt där heller.

Appen

Appen är gratis och har en mycket vacker intuitiv grafik som hjälper användaren att komma igång med både placering av bröstskölden och ihopmontering av pumpen steg för steg. Finns även videos med vanliga frågor som hjälper användaren. Pumpen kan styras helt från appen med kommandot “Knapparna”. Där finns av och på, inställning för pump-intensitet med 7 nivåer och simuleringsläge. Appen ger dig även en indikation på hur mycket bröstmjölk som finns i flaskan under tiden du pumpar, en fin finess då du inte själv kan se flaskan utan att ta av Elvie eller gå till en spegel.

Kopplingen till appen klarar inte av att man går in i ett annat rum vilket gör att mobilen gärna får följa med. Dock kan detta även vara kopplat till bluetooth-enheten på användarens telefon och inte ha något med själva appen att göra.

Elvie Bröstpump

Sammanfattning

Elvie-pumpen är lite som en pump från en annan planet när den jämförs med andra handpumpar och elektroniska “stationära” pumpar där du antingen får pumpa för hand eller hålla pumpen över bröstet med en elektronisk som har en sladd till en pumpstation. Elvie bröstpump placerar du i din bh eller liknande och trycker på play. Den ger dig friheten att göra andra saker under tiden som du pumpar helt sladdfritt vilket tidigare inte varit möjligt.

Till exempel som undertecknad, pumpa mjölk och skriva en recension. Du kan baka, spela dataspel, köra bil eller varför inte passa på att sjunka ner med en spännande bok?

Men det är inte gratis, du får betala för din frihet. För den enkla modellen dvs singel-modellen får du hosta upp 3 799 kr och den dubbla 6 999 kr (Se aktuellt dagspris via Prisjakt).

Är det värt det? Det beror helt på vem du är och vilka behov du och din familj har. Om du vet med dig att du är i behov av att pumpa mycket under en längre period kan det verkligen underlätta för dig att trycka på play och fortsätta med din dag.

BETYG

 • Pro­duk­tk­val­ité: 4/5
 • Funk­tion 4/5
 • Design: 4/5
 • Val­u­ta för pen­gar­na: 4/5
 • Instal­la­tion 4/5
 • TOTALBETYG 4/5

Teknikveckan rekommenderar

PLUS

 • No hands – Freedom.
 • Inga sladdar.
 • Laddningsbar via USB.
 • Smart.
 • Effektiv.

MINUS

 • Den minsta bröstskölden på 21 mm följer inte med som standardutrustning utan måste beställas separat.
 • Läckage från flaskan kan ske.
 • Flaskorna är svåra att rengöra och få torra.
 • Priset.

Följer med

 • 1 pumpenhet
 • 2 flaskor (150 ml, BPA-fria) 1 brösttratt (24 mm)
 • 1 brösttratt (28 mm)
 • 2 ventiler
 • 2 pipar
 • 2 förseglingar
 • 2 förvaringslock
 • 2 bh-justerare
 • 1 USB-laddkabel
 • 1 väska
 • Bruksanvisning

Recen­sion­sex­em­plar från Elvie.

1 gillning