Elsnöskotrar från Taiga gör europeisk debut hos SkiStar i Sälen

Från sajten:
image

Taiga Motors är på besök i Sverige och passar på att lansera världens första serietillverkade elsnöskoter på den europeiska marknaden. Europapremiären sker i samarbete med SkiStar i Sälen.

Kanadensiska företaget Taiga Motors lanserar nu världens första serietillverkade elsnöskoter på den europeiska marknaden och detta görs i Sälen i samarbete med SkiStar.

Taiga Motors Nomad

Med sin nya modell, Taiga Nomad tas nu ett viktigt steg när det gäller en global expansion inom segmentet eldrivna snöskoters. Företaget inleder samtidigt ett samarbete med SkiStar som verksamma inom alpin fjällturism i Skandinavien.

– Sverige fortsätter att vara en global pionjär inom elektrifiering och hållbara lösningar. Det var ett naturligt beslut för oss att debutera vår snöskoter Nomad i Europa tillsammans med SkiStar i Sälen. Vi är glada över att SkiStar-teamet kommer att använda dessa två revolutionerande maskiner. Vi ser fram emot att kunna tillhandahålla en elsnöskoter som inte kompromissar med prestanda, samtidigt som man tar hänsyn till miljön och minskad klimatpåverkan, säger Taigas vd Sam Bruneau.

För SkiStar är samarbetet med Taiga Motors ett viktigt nästa steg i företagets satsning på hållbarhetsarbete. Målet med deras hållbarhetsarbete är att ha nettonoll i klimatavtryck från den operativa driften senast 2030.

– Att värna om den unika fjällmiljön som SkiStar verkar i är grundläggande för en hållbar utveckling av vår verksamhet. Vi såg tidigt att Taiga kommit långt inom segmentet terrängfordon och det känns bra att de nu kan introducera sina elsnöskotrar hos oss på SkiStar. Låga utsläpp, bra prestanda och en enorm minskning av snöskotrarnas miljö- och klimatpåverkan har gjort att vi valt Taigas eldrivna snöskotrar för användning av bland andra vår skidpatrull och för andra verksamheter, säger Fanny Sjödin, hållbarhetschef på SkiStar.

Teknikveckan är på plats i Sälen för att provköra nya elskotern Taiga Nomad och återkommer inom kort med våra samlade intryck från premiärturen. Enligt uppgift ska den tillåta friluftsentusiaster att utforska vinterterrängen utan kompromisser av prestanda, tillförlitlighet och effektivitet. Detta då utan utsläpp i form av avgaser och med tystare drift.

Taiga Motors Nomad & SkiStar i Sälen

Taiga Nomad är världens första serietillverkade eldrivna snöskoter och standardmodellen har 90 hk samt en räckvidd på upp till 100 km och väger 341 kg. Rekommenderat pris är cirka 166.000 kronor (plus skatt och andra avgifter i samband med import). Vill du läsa mer om Taiga Nomad kan du göra det på företagets hemsida.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning

Något för @Stefan_Sandstrom

3 gillningar

Undrar om den klarar Umeå - Sundsvall på en laddning? :joy::joy:

2 gillningar

Naturligtvis

1 gillning

ja det där skulle vara något :slight_smile:

Ett av de mest uppenbart givna fordonen elektrifiera. Den ofullständiga förbränningen av bränslet i skotermotorerna är anledningen till att de stinker så förbaskat. Jag var på en populär skoterutflyktsort i fjällen över påsk. Det måste varit cirka 200 skotrar där. Det gick knappt vara där pga. stanken.