Elgiganten inför säker återvinning

Från sajten:
image

Elgiganten och Recipo inleder samarbete för att samla in elektronikprodukter till återvinning.

I morgon är det International E-Waste Day och då är det dags att lämna i från sig tekniken vi inte längre använder. Det beräknas att det finns 25 miljoner mobiltelefoner som inte längre används bara i Sverige och dessa behöver återvinnas. Elgiganten och Recipos satsning handlar om insamlingslådor som placeras ut i 45 Elgigantenbutiker där vi enkelt kan droppa i vår elektronikskrot – allt från mobiltelefoner till musen till vår gamla dator.

Secure Collect kallar de satsningen, både Elgiganten och Recipo ser en efterfrågan i segmentet och anser att något behöver göras. Genom att göra det lättare för sina kunder att enkelt och säkert lämna in sitt skrot hoppas de dra sitt strå i stacken och göra något viktigt bra för klimatet. Genom att återvinna mobiltelefoner så besparar vi jorden på koldioxidkrävande utvinning av en mängd mineraler som kobolt, kisel, kadmium och aluminium.


Josef Tapper, VD för Recipo och Niclas Eriksson, VD för Elgiganten är nöjda med sitt samarbete.

På hemsidan för Secure Collect kan ni hitta hela listan på butiker där du kommer kunna lämna in för återvinning samt läsa mer om exakt hur återvinningsflödet går till.

Via: Secure Collect Pressmeddelande.

Man undrar ju vad säker återvinning betyder, har de väktare så att man inte blir påhoppad utanför? :slight_smile:

OM de har! Man kommer knappt in!