Elfordonstillverkaren Cake går i konkurs

Från sajten:
image

Cake grundades 2016 med målet att göra riktigt unika och balla elfordon och de lyckades riktigt bra med att ta fram snygga produkter men nu går de i konkurs.

Cake har jobbat febrilt med att få in nya finansiärer i sitt bolag för att kunna fortsätta utveckla nya produkter inom elfordon trots att bolaget har gått allt annat än bra och tråkigt nog så nappade ingen så nu går de i konkurs. Att en konkurs var nära insåg i alla fall de anställda på bolaget då Breakit förra veckan avslöjade att lönerna inte skulle kunna betalas ut.

Cake har cirka 140 anställda som är utspridda i Stockholm, New York, Los Angeles, Milano och Paris och under 2022 så omsatte bolaget 99 miljoner kronor och under samma period så låg rörelseresultatet på minus 263 miljoner. Totalt har de skeppat ut runt 6 000 elfordon och vd:n Stefan Ytterborn berättar att deras ankarinvesterare drog sig ur i sista sekund och det gjorde att en konkurs var det enda alternativet som fanns kvar. Supertråkigt tycker vi då de gjorde unika och balla fordon som verkligen fångade ens blick.

Källa: Breakit

Synd och mycket tråkigt då jag verkligen gillar deras design men det kanske var lite som Saab. Mycket tid på utveckling mindre tid på att faktiskt kränga grejerna..?

1 gillning