Elfordonstillverkaren Cake går i konkurs

Från sajten:
image

Cake grundades 2016 med målet att göra riktigt unika och balla elfordon och de lyckades riktigt bra med att ta fram snygga produkter men nu går de i konkurs.

Cake har jobbat febrilt med att få in nya finansiärer i sitt bolag för att kunna fortsätta utveckla nya produkter inom elfordon trots att bolaget har gått allt annat än bra och tråkigt nog så nappade ingen så nu går de i konkurs. Att en konkurs var nära insåg i alla fall de anställda på bolaget då Breakit förra veckan avslöjade att lönerna inte skulle kunna betalas ut.

Cake har cirka 140 anställda som är utspridda i Stockholm, New York, Los Angeles, Milano och Paris och under 2022 så omsatte bolaget 99 miljoner kronor och under samma period så låg rörelseresultatet på minus 263 miljoner. Totalt har de skeppat ut runt 6 000 elfordon och vd:n Stefan Ytterborn berättar att deras ankarinvesterare drog sig ur i sista sekund och det gjorde att en konkurs var det enda alternativet som fanns kvar. Supertråkigt tycker vi då de gjorde unika och balla fordon som verkligen fångade ens blick.

Källa: Breakit

Synd och mycket tråkigt då jag verkligen gillar deras design men det kanske var lite som Saab. Mycket tid på utveckling mindre tid på att faktiskt kränga grejerna..?

1 gillning

Billiga nu.

Inte så smart att köpa kanske. Kan ju bli problem att få tag på delar när något pajjar.

Är ju en norrman som köpt konkursboet och skall försöka driva det vidare.

Haha, nej verkligen inte, och satans så fula sakerna var. :smile:

Ja de där mopparna visar man inte sig på stan med. :joy:

Tycker på sätt o vis de är lite småballa ändå. Om man nu vill ha en elmoppe så är det väl roligare att köpa från ett svenskt företag än att köpa något från Kina. Tråkigt om de går i konken.

Håller med om att de är lite läckra.

Köp, är ju billiga nu från konkursboet. :slight_smile:

Jag behöver ingen själv. Sen om det vankas konkurs så kanske det inte är världens bästa köp med tanke på reservdelar som nämnts ovan.

Tycker de påminner lite om Honda Zoomer. En sån var man ju sugen på när man var 15 o hade moppemusche.
image

1 gillning