Efter konkursen – Mcare köps upp av konkurrent

Från sajten:
image

Efter Mcares konkurs räddas delar av verksamheten kvar genom att en konkurrent köper upp verksamheten – men bara delar av den.

Mcare började som fristående Apple-verkstad men breddade sig till flera andra märken så som Samsung och Oneplus. Inlämningsställen fanns i Malmö, Stockholm och Göteborg.

I början av 2024 gick företaget i konkurs. Nu tas Apple-delen över av Macrent i Stockholm som kommer fortsätta erbjuda fristående Apple-service. Macrent har tidigare köpt upp delar av gamla Apple-återförsäljaren Digital Inns konkursbo.

Jonas Vikander

Jonas Vikander är VD på Macrent och han förklarar för Teknikveckan att i första läget kommer det enbart finnas möjlighet att lämna in sin trasiga Apple-produkt i Stockholm på Birger Jarlsgatan 108 – i alla fall för den som vill traska in från gatan. Bolaget erbjuder nämligen inskick-service via serviceportal för resten av landet.

Vidare passar Vikander på att nämna att bolaget lyckats få ner den generella service-tiden på Apple-datorer till under en dag. Detta genom att hålla ett stort reservdels-lager och goda rutiner.

Macrent lagar Apple-produkter både inom och utanför garanti-tiden – oavsett var produkterna är köpta från början. Kunderna är både privatpersoner och företag.

Konkurs och inte kojnkurs :smile: