E.ON sänker elnätsavgifterna året ut

Från sajten:
image

Via ett pressmeddelande idag från E.ON får vi veta att de tillfälligt sänker elnätsavgifterna. Sänkningen gäller året ut för både privat- som företagskunder.

E.ON meddelar idag att de under perioden 1 juli till och med den 31 december 2023 sänker tillfälligt priserna på elnätsavgifterna. Detta för både privat- som företagskunder. Sänkningen skiljer sig åt beroende på var i landet man bor. Bakgrunden till sänkningen är ett lägre elpris än väntat vilket innebär sänkta kostnader för nätförluster.

Så här mycket sänks elnätsavgifterna:

  • 48 procent i södra Sverige
  • 47 procent i Stockholm
  • 20 procent i norra Sverige

Berörda kunder bör ha fått ett nyhetsbrev om detta under dagen.

Källa: Pressmeddelande

Vad snällt att bolagen som har MONOPOL och kan ta vilka avgifter de vill för att ”underhålla och utveckla” nätet och som alltid ändå höjer avgiften för att ”utveckla” och som höjt avgiften mer än skäligt för att ta höjd för sina eventuella kostnader nu så gentilt kunde tänka sig att göra en tillfällig sänkning efter ha mötts av backlash.

Det är så urbota dumt. Sjukt att Sverige i sitt privatiseringsiver bestämde sig för att avreglera och privatisera de dummaste möjliga marknaderna. Men nu ägs det naturliga monopolet av ett tyskt bolag istället för svenska folket. Vinsten för Eon vet vi ju, men vinsten för oss…?

2 gillningar

Wow, är sänkningen mer än höjningen i januari? Bra att de sänker men de skulle bannemig inte höjt i januari från första början

1 gillning

De har ju höjt elnätsavgifterna med en tusenlapp per år i ett gäng år nu så det var ju gentilt av dem…

2 gillningar

Ett snyggt sätt att justera vinsterna så de inte blir för iögonfallande. Tror de att folk köper denna hjältemodiga insats?

3 gillningar

Tveksamt.

Men kul folieidé. :rofl:

1 gillning