Dreame lanserar sin första robotgräsklippare

Från sajten:
image

Idag lanseras Dreames sin första robotgräsklippare och den skall revolutionera branschen och din gräsmatta. Ska vi äntligen få se robotdammsugarens smarta teknik i en gräsklippare?

Dreame känner vi igen från Xiaomi-gruppens alla varumärken och är en stark spelare bland robotdammsugare idag. Nu slår de sig in i ett nytt segment och lanserar sin första robotgräsklippare.

Roboticmower A1 ska ha lånat teknik från dammsugarna som vidareutvecklats för att passa gräsmattan och en säker och smart klippning. Tekniker de kallar OmniSense 3D, Ultra Sensing System och U-Shape Planning Program. Här behöver vi ingen antenn eller GPS, utan gräsklipparen ansluter direkt till laddstationen via wifi och skall sen klara sig helt på egen hand. Så installationen är enklare än någonsin, anslut laddstationen till ström och sedan konfirmera det hela med din mobil.

Vi kan glömma allt med slinga och sensorer runt vår trädgård och runt andra hinder som rabatter, gungställningar och buskar. Allt kan programmeras direkt i appen och den gör jobbet själv med att hitta den bästa vägen och mappa upp din gräsmatta. Även husdjur och igelkottar skall kunna vistas på trädgården utan att riskera livet. Dreames tanke är helt enkelt att gräsklipparen skall göra hela arbetet, du ska bara behöva sätta preferenserna i din mobil så tar Roboticmower hand om resten. Om det fungerar återstå att se.

Snabbfakta

 • Produktnamn: Dreame Roboticmower A1
 • Mått: 643 x 437 x 261 mm
 • Vikt (med batteri): 12 kg
 • Arbetsyta: 2 000 m²
 • Klippningseffektivitet (EGMF-standard): Standard: 1000 m²/h Effektiv: 2000 m²/h
 • Klipphöjd: 30–70 mm
 • Klippbredd: 22 cm
 • Driftstemperatur: Rekommenderad: 10–35 °C
 • Förvaringstemperatur: Rekommenderad: 0–25 °C
 • IP-klassning: Gräsklippare: IPX6 Laddstation: IPX4 Adapter: IP67
  Maximal lutningsvinkel: 45 % (24°)
 • Wi-Fi: 2,4 GHz (2 400–2 483,5 MHz)

Dreame Roboticmower A1 finns nu tillgänglig hos utvalda återförsäljare och har en prislapp på 22 999 kr.

Låter detta inte precis som så det skall vara när det kommer till smarta, slinglösa gräsklippare? Om det faktiskt funkar skall vi ta reda på när Trädgårdsmästare Dennis testar denna best i vår.

Galleri

Ska bli intressant att se testerna på maskinen. Kan säkert bli riktigt bra på några års sikt, lite skeptisk nu..

Jag låter min Husqvarna med begränsningskabel gå i några år till..

Ja, väldigt spännande! Se om ”dammsugar-tekniken” kan rädda de slinglösa gräsklipparna! :slight_smile:

1 gillning

Såg nån video att den skulle köras ca 30cm från "vägg", det lämnar en bra bit att köra med trimmern. Men ändå oerhört spännande, har själv beställt en Mammotion Luba 2 så det ska bli intressant när det kommer recensioner på Dreame's robot.

Det här är ju gräsklipparen som lånat sin häck från Porsche!Teknikveckan | Dream A1 är bara så läcker!

4 gillningar

Det är är nog bara vid installation, varit så på andra jag testat med. Men sen ställer man in via appen hur långt över den begränsningen den får köra. Så går nog få en snygg kant! :slight_smile:

Inte sämsta stället att låna en häck ändå!