DNs behandling av vetenskapsjournalist

Det är något riktigt ofräscht som hänt på DN runt Corona. I andra fall står man upp för många av de principer jag delar. Noterar också att Caspar Opitz är ny mediaombudsman efter 18 år på DN.

(Ni som har ett osunt DN-hat av principer att ni hatar liberalism kan ventilera det i Polemiktråden i stället för här, tack)

2 gillningar

Tycker detta är ett jättestort problem vi har i samhället idag. Vi har inte statlig censur men vi har en jäkla mobbarkultur och utfrysningskultur mot meningsmotståndare och andra som inte passar in i den egna bubblan eller världsbilden.
Tror absolut inte detta är ett isolerat DN problem, utan har växt fram på många ställen när ”vanligt” folk har fått mer möjlighet att göra sin röst hörd.
Förr så kom inte ”åsiktspoliserna” långt från fikabordet men satt där och tystade ner oliktänkare för att bevara sin världsbild.
Men nu kan mängder med liktänkare utöva sina nedtryckande mobbarfasoner på individer som inte delar samma åsikter eller värderingar.

Tragiskt när debattklimatet i vissa ämnen sjunkit såhär lågt.

Jag tror inte det kommer bli bättre av att vi skyddar våra unga från obehagliga fakta/åsikter/händelser och skapar områden som är skyddade från dessa hemskheter. Tycker det visar sig i liknande hetsande mot sådant som inte ”känns rätt”.

(En positiv sak kan vara att teknikutvecklingen har skapat bra möjlighet för anställda att spela in samtal med sin arbetsgivare för att kunna bevisa vilka övertramp som görs på vissa arbetsplatser.)

Edit: Ska väl också tilläggas att det är viktigt att en arbetsgivare som denna kan stå upp för sin personal även om man har olika åsikter. Media har en uppfostrande och bildande funktion och då är det viktigt att de står med fanan högt och visar att man står över mob-mentaliteten och accepterar olika åsikter.

1 gillning