DJI visar upp dedikerad FPV-drönare

Från sajten:
image

Igår höll drönartillverkaren DJI ett onlineevent där de visade upp nyheter, bland annat deras första egna FPV-drönare.

DJI har tidigare sålt headset och kontroller för FPV-flygning, men nu kommer en ny optimerad drönare i ett komplett set. FPV står för First Person View och innebär att vi följer vår drönare med hjälp av AR-glasögon i form av ett headset som påminner om de VR-headset vi kan använda för spel.

FPV finns som tävlingsgren och denna drönare är avsedd för att både flyga bana och använda som mediadrönare för att filma och ta bilder.

Drönaren kan spela in i 4K 60 fps eller 1080p 120 fps, med ett vidvinkelobjektiv som fångar in 150 grader av omgivningen. Den har en topphastighet på hela 140 km/h och når 100 på 2 sekunder. Batteriet bjuder på 20 minuters flygning och drönaren har en rad inställningsmöjligheter precis som sina föregångare men här fokuseras det extra på Sport Mode och vansinneskörning.

FPV-headset är en uppdatering av deras tidigare och bjuder på förstärkt räckvidd med upp till en mil och ett riktigt futuristiskt utseende.

Komplett set med det vi behöver för att komma igång och några reservdelar kostar 14 499 kronor och vi kan köpa till ett Fly More-kit med 2 extra batterier och laddare för 2 899 kronor.

DJI presenterade också en ny styrenhet som är en kontroll med rörelsestyrnings, vilket är en enhands-joystick som följer din hands rörelser och är också den är optimerad för FPV-flygning. Kontrollen säljs separat för 1595 kronor.

Via: DJI

2 gillningar

Synd bara att den väsnas så infernaliskt och att man inte kan byta ut kameran mot tex en GoPro 9 :frowning: