Diplomat Dörrar först ut med smarta låset Yale Durus

Från sajten:
image

Nu blir även lägenhetsdörrarna i flerfamiljsbostäder smarta. Diplomat Dörrar integrerar det nya osynliga digitala låset Yale Durus från Assa Abloy.

Diplomat Dörrar är det första företaget som integrerar det nya smarta låset Yale Durus från Assa Abloy i lägenhetsdörrar. Låset kommer att finnas som tillval de nya dörrarna DiploSmart och har tagits fram genom ett samarbete med Inwido och Assa Abloy. Användare kan styra det icke-synliga digitala låset med nyckel, app eller extern knappsats via blåtandsteknik. Styrning i mobiltelefonen sker med Yale Home-appen och det finns även möjlighet att koppla upp låset mot molntjänster via Connect från Yale.

Fördelarna är desamma som med andra digitala lås där det går att öppna på distans, dela ut behörigheter, automatisk låsning och upplåsning, varningar vid lågt batteri men utan att det syns som med många andra smarta dörrlås. Allt förinstallerat i dörren.

Källa: Pressmeddelande

Ja tack!

Så länge låset och kistan är lätt utbytbara så är det väl en bra idé. Om lösningen däremot är proprietär så är det en katastrofalt dålig lösning.

1 gillning

Om det är ett modernt lås som stödjer Apple HomeKey så kan det vara intressant. En fortsättning på omoderna, okompatibla lås har vi nog av.

1 gillning

Nja????väntar fortfarande på ett lås med någon form av biometrik.Ackara u200, eller vad ddet nu hette? tycker jag verkar klart mer intressantare.