Din Huawei-telefon kommer inte sluta fungera

Från sajten:
Din Huawei-telefon kommer inte sluta fungera


image

Google Play Store och dess bakomliggande säkerhetssystem kommer fortsätta fungera för dig som äger en Huawei-telefon. Detta klargjorde precis Google via en tweet från det officiella Android-twitterkontot.

For Huawei users' questions regarding our steps to comply w/ the recent US government actions: We assure you while we are complying with all US gov't requirements, services like Google Play & security from Google Play Protect will keep functioning on your existing Huawei device.

— Android (@Android) May 20, 2019

Uttalandet kommer som ett svar på det farhågor om att Huaweis telefoner helt kommer kopplas bort från Androids ekosystem så väl gamla som nya i och med USAs regerings svartlistande av den kinesiska giganten.

Huawei står för några av de bästa mobiltelefonerna på marknaden men utan tillgången till Google Play Store går det inte att sälja dem. Vidare har både Intel och Qualcomm sagt att man pausar samarbetet med Huawei i och med det nya dekretet.

Android i sig är open source och det finns möjlighet att uppdatera och fortsätta använda fritt för mobiltillverkaren och därmed erbjuda uppdateringar.

För närvarande så verkar det alltså riskfritt att köpa de Huawei-telefoner som finns på marknaden.

1 gillning

Puh, fick hem en Mate 20 Pro förra veckan efter att ha pillat på köpknappen nästan sedan release. Tycker det är en väldigt trevlig enhet, så hade varit tråkigt om den blivit obrukbar. Blev lite nervös när jag läste om detta,men nu kanske man kan andas ut?

Bara njut av en fin produkt :slight_smile:

Stört synd Mate X inte han släppas

Vi får väl se hur länge detta kommer att hålla på. Trump och Xi Jinping får väl spänna musklerna lite så löser sig detta kanske snart

Hänt en del på några år. Senaste är att HBO Max nu blockerar Huawei mobiler: